Header image

Cosun Biobased Products

Cosun Biobased Products ontwikkelt en maakt functionele ‘groene’ chemicaliën op basis van plantaardige grondstoffen. Als onderdeel van Royal Cosun hebben we rechtstreeks toegang tot onze plantaardige grondstoffen. Deze leveringszekerheid is slechts een van de aspecten die wij inbrengen in onze zakelijke samenwerking met klanten en andere partners.

Cosun Biobased Products speelt in op de ontwikkelingen in de biobased economy. Aan de hand van een heldere visie werken we aan  innovatieve biobased chemicaliën en materialen uit hernieuwbare, plantaardige bronnen. We zetten in op optimale waardecreatie uit de grondstoffen, het sluiten van kringlopen en zo min mogelijk energieverbruik. Het ontwikkelen van biobased concepten en producten voor tal van markten blijkt een doorlopend (leer)proces.
Het productassortiment bestaat uit onder andere een biologisch afbreekbaar antikalkmiddel, natuurlijke vezels die in tal van industriële producten worden toegepast, speciale suikers voor toepassing in cosmetica en persoonlijke verzorging, organische zuren en biobased chemische bouwstenen en weekmakers.

Voor meer informatie (alleen in het Engels): www.cosunbiobased.com