Header image

Cosun Research & Development (Cosun R&D)

De industriële verwerking van akker- en tuinbouwgewassen en toepassing in voedingsingrediënten vergt specifieke kennis. Daarvan heeft Cosun veel in huis. Cosun R&D is daarbij hèt kennis- en expertisecentrum van Cosun. Zij werkt in opdracht en ten dienste van de Cosun businessgroepen (Suiker Unie, Aviko, Duynie, Sensus en SVZ). Onze collega’s van Cosun R&D spelen een coördinerende en initiërende rol binnen Cosun op het gebied van onderzoek, support en (kennis) ontwikkeling. De ambitie van Cosun is om groei te realiseren in de ontwikkeling van biobased concepten, producten en applicaties voor de food en non-food industrie.

Daarnaast is Cosun R&D actief met initiatieven om extra waarde te creëren uit de grondstoffen die de Cosun bedrijven verwerken (biet, aardappel, cichorei, fruit en groenten). Nevenstromen worden gebruikt voor winning van diverse materialen voor toepassingen buiten (vee-)voeding en energieopwekking. Cosun R&D werkt daarbij samen met universiteiten en andere kennisinstellingen in binnen- en buitenland.

Binnen Cosun R&D onderscheiden we een twee typen werkzaamheden: enerzijds Support & Improvement en anderzijds Development. Support & Improvement richt zich vooral op het ondersteunen en verbeteren van bestaande producten en productieprocessen. Development initieert en begeleidt in samenwerking met de Cosun businessgroep de ontwikkeling naar nieuwe productconcepten, productieprocessen en de verduurzaming van huidige en nieuw te bouwen productiefaciliteiten.

Cosun R&D is samen met Cosun Biobased Products, Cosun Innovation en het IRS gevestigd in het Cosun innovation center in Dinteloord (gelegen tussen Rotterdam en Breda). Het Cosun innovation center beschikt over onderzoekslaboratoria, een pilothal, applicatielabs en tevens ruimte ten behoeve van het organiseren van symposia.

Ben jij die gedreven, creatieve, ervaren of talentvolle R&D-er, die zich binnen een multi-projectomgeving als een vis in het water voelt? Kijk dan voor meer informatie op werkenbijcosun.nl of het artikel over Cosun R&D: Innovaties in de agrarische sector.