Header image

Duynie

Care for coreproducts
Bij Duynie Group draait alles om het zoveel mogelijk waarde halen uit organische coproducten. Die zijn afkomstig uit de levensmiddelen-, dranken- en biobrandstoffensectoren, vooral in Europa maar ook daarbuiten.
 
Wereldwijd worden grondstoffen schaarser en vraagt de maatschappij steeds meer om duurzaamheid, in alle opzichten en in alle productieprocessen. Mede hierom is Duynie’s ambitie het opwaarderen van coproducten (restanten) tot ‘core’ (kern)producten die als grondstof kunnen dienen voor tal van toepassingen. De missie luidt dan ook: care for core products!
 
Activiteiten:
  • Duynie Group verzamelt coproducten bij tal van bedrijven in de Europese levensmiddelen-, dranken- en biobrandstoffen industrie. Hiermee ontzorgt Duynie haar leveranciers op het gebied van coproducten en biedt haar klanten nuttige grondstoffen, halffabricaten en eindproducten aan.
  • Duynie Responsible Feeding (verantwoord veevoer) levert hoogwaardige vochtrijke voeders aan bedrijven in de rundvee- en varkenshouderij.
  • Duynie Ingredients levert hoogwaardige en verantwoorde ingredi├źnten van organische oorsprong aan de pet food (voeding voor huisdieren) industrie.
  • AgriBioSource (Renewables) verkoopt biomassa als grondstof voor energieopwekking in biogasinstallaties.
  • Novidon (Modified Starch – gemodificeerd zetmeel) is gespecialiseerd in het verwerken en optimaliseren van resterend zetmeel uit de aardappelverwerkende industrie. Haar producten worden in diverse sectoren en producten toegepast, zoals papier, olie- en mijnbouw, papieren zakken, etikettenlijm, textiel en wandbedekking. Novidon produceert verschillende soorten lijmstoffen en andere derivaten, en heeft productielocaties in Nijmegen (NL), Wrexham (UK), Hodiskov (CZ) en Veurne (B). De verkoopkantoren zijn gevestigd in Nederland en in Rusland (Moskou).
  • Duynie Innovations ontwikkelt, samen met partners, nieuwe producten op basis van coproducten, en verlegt voortdurend grenzen op zoek naar kansen buiten de gebruikelijke activiteiten van Duynie.
Voor meer informatie: www.duyniegroup.com