Header image

Suiker Unie

We sweeten life
Elk jaar worden zes miljoen ton suikerbieten verwerkt tot kristalsuiker in de fabrieken van Suiker Unie. De onderneming zet zich in voor kwaliteit en duurzaamheid in de hele keten. Vanaf de teelt van suikerbieten tot en met de levering van suiker en andere producten aan klanten in binnen- en buitenland.
 
In Nederland worden de bieten verwerkt in de suikerfabrieken Dinteloord en Vierverlaten. Daarnaast zijn er twee specialiteitenfabrieken: die in Roosendaal maakt vooral vloeibare producten en in Puttershoek zijn dat droge specialiteiten. In het noordoosten van Duitsland is een derde suikerfabriek, in Anklam.
Vanuit de thuismarkt Nederland ontplooit Suiker Unie zich steeds verder, vooral in het noordwesten van Europa.

Veruit de meeste suiker vindt zijn weg naar de verwerkende industrie als ingrediënt in frisdranken, snoep, desserts & ijs, koek & banket.
Van Gilse is het consumentenmerk van Suiker Unie, waaronder producten zoals suikerklontjes, stroop, poedersuiker en basterdsuiker in de supermarkt verkrijgbaar zijn.
 
Suiker Unie werkt dagelijks aan het verduurzamen van processen en producten binnen het duurzaamheidsprogramma van Royal Cosun. Dit programma richt zich op drie belangrijke pijlers: Stakeholder Stewardship, Sustainable Sourcing & Agriculture en Environmental Sustainability.
Suiker Unie haalt alles uit de grondstof bieten. Kristalsuiker, uiteraard. Van de vezels die overblijven (pulp) wordt veevoer gemaakt of in de biomassavergister opgewerkt tot groen gas. Mineralen en kalk worden teruggewonnen en weer toegepast op de akkers. Zand en klei worden gebruikt voor het aanleggen van wegen of het ophogen van landbouwgrond. Zelfs CO2 en gezuiverd water kunnen worden benut in bijvoorbeeld tuinbouwkassen.
Voor specifieke toepassingen in onder andere de fermentatie-industrie biedt Suiker Unie producten zoals diksap en melasse.

Voor meer informatie: www.suikerunie.nl