Header image

Royal Cosun is een agro-industriële coöperatie. De ambitie is de plantaardige grondstof optimaal te benutten; dat is goed voor het milieu, rendement en beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. We maken ingrediënten voor voeding, non-food en de chemie.

NIEUWS

Cosun in 2017: hoger resultaat, betere bietenprijs

8 februari 2018 - Royal Cosun realiseerde in 2017 een hogere omzet en hoger resultaat dan in 2016. Alle bedrijven in de Cosun-portfolio hebben aan het concernresultaat bijgedragen. De toename ten opzichte van 2016 komt vooral van Suiker Unie dat kon profiteren van hogere suikerprijzen in de eerste helft van het boekjaar. De coöperatie betaalt voor in campagne 2017 geleverde quotumbieten van gemiddelde kwaliteit een prijs van € 45,62 per ton (2016: € 44,15 per ton). De hoeveelheid bieten waarvoor deze prijs geldt, nam toe tot 6,8 miljoen (2016: 5,0 miljoen ton). Lees meer.

Datasnelweg voor de akkerbouwer

23 november 2017 - Vandaag hebben Cosun, Avebe en Agrifirm een samenwerkingsovereenkomst getekend om veilige en efficiënte data-uitwisseling in de akkerbouw te bevorderen. Cosun en Avebe zijn van plan in het eerste kwartaal van 2018 toe te treden tot de Coöperatie JoinData. JoinData, waar Agrifirm al lid van is, ontwikkelt een elektronische snelweg (‘datahub’) voor de agrarische sector. Data delen is de eerste stap in de ontwikkeling van slimme applicaties. Het bouwplan van de teler staat centraal. Lees meer.

Grote belangstelling voor Cosun innovation center

16 oktober 2017 - Ruim dertienhonderd bezoekers werden geregistreerd op de Open Dag in het Cosun innovation center. Omwonenden, (oud)-medewerkers en mensen die eens wilden rondkijken in een gloednieuwe laboratoriumomgeving kwamen volop aan hun trekken. “Nooit geweten dat ze dit allemaal kunnen met bieten en aardappelen,” aldus een van de bezoekers uit de regio West-Brabant. “Interessante dingen gehoord en ook leuk voor de kinderen.” Lees meer.