Header image

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ook toen duurzaamheid nog geen ‘trending topic’ was, deden wij daar al volop aan.

Cosun werkt met plantaardige grondstoffen en heeft zich toegelegd op grootschalige verwerking met behulp van ingenieuze procestechnologie. Geen wonder dat we ons vooral richten op duurzame teelt en efficiënte processen om verspilling en onnodige belasting van het milieu en de leefomgeving tegen te gaan. Lees over wat wij doen aan het optimaliseren van onze productieprocessen, hoe wij werken aan nog efficiënter omgaan met energie hoe Suiker Unie fors investeert in het benutten van plantaardige resten voor het produceren van groen gas en hoe Aviko vele vliegen in één klap slaat om de productie van frites te brengen.

Cosun is actief in de voedingsmiddelensector. Voldoende en hoogwaardige voeding is een basisvoorwaarde voor een goed leven. We zijn trots dat we daaraan kunnen bijdragen. Tegelijkertijd moeten we constateren dat het zeer ruime en betaalbare aanbod van voeding ook tot minder gewenste effecten kan leiden. Als de balans tussen het innemen van calorieën en het verbruik ervan verstoord raakt, kan dat tot overgewicht leiden.
Diverse vormen van voorlichting en educatie zijn erop gericht om consumenten te helpen bij het maken van bewuste en verantwoorde keuzes. Naast informatie over voedingswaarde op het etiket biedt ook informatie op diverse websites de bewuste consument houvast.