Header image

Programma's en projecten

Cosun is niet erg zichtbaar in het dagelijks leven. Het is geen bekende merknaam die je op verpakkingen zult tegenkomen. Aviko is bekend door het vriesvak met frites en aardappelspecialiteiten in de supermarkt. Van Gilse staat even verderop in het schap met een heel assortiment, van suikerklontjes tot schenkbare stroop. Dit is evenwel maar een heel klein deel van wat wij doen. Veruit het grootste deel van wat mij maken, wordt verwerkt in andere producten.

Cosun is een schakel in de keten van land tot klant. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een economisch vitale sector, aan voldoende en hoogwaardige voeding, aan nieuwe toepassingen die passen in een duurzame samenleving en onze rol in de lokale gemeenschappen waarbinnen wij actief zijn. Ook al staan we vaak niet in de schijnwerpers.

Samen met onze leveranciers en afnemers werken wij aan duurzame ontwikkeling. Dat betekent milieuvriendelijk produceren, verantwoorde producten maken en afval zoveel mogelijk beperken. Door de krachten te bundelen kunnen we daarin blijven verbeteren.