Header image

Betrokken ondernemen

De concernstaf van Cosun in Breda gaat elk jaar aan de slag voor een maatschappelijk doel. “Door ons samen in te zetten voor de lokale gemeenschap hebben we onderling een hechtere band gekregen en iets tastbaars opgeleverd voor mensen die dat goed kunnen gebruiken”, vertelt een van de initiatiefnemers van dit project. 
 
  Cosun Breda is partner van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. Deze stichting verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis.
 
Diep in het hart wil iedereen iets betekenen voor een ander. Dat geldt op persoonlijk vlak, maar zeker ook zakelijk. Maatschappelijk betrokken ondernemen heeft impact op meerdere fronten. Het brengt collega’s niet alleen dichter bij elkaar, maar ook het doel dat wordt gesteund.
Betrokken Ondernemers Breda helpt daarbij door zinvolle ontmoetingen te organiseren tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen. Dat doet goed voor ondernemers, voor medewerkers, vrijwilligers en uiteraard de Bredase gemeenschap.
 

Cosun in beweging
Cosun stimuleert medewerkers in beweging te komen en te blijven. Onder andere tijdens het jaarlijkse Cosun Sports Event begin juni. Medewerkers vanuit vele vestigingen, ook uit het buitenland, treden dan aan voor een sportieve voetbalcompetitie. Anderen stappen op de racefiets voor een toertocht van flink meer dan 100 km.
Begin oktober nemen veel Cosun medewerkers deel aan de Bredase Singelloop, in diverse teams die 5 of 10 kilometer hardlopen.
Cosun moedigt deelname aan sportactiviteiten aan. De fysieke conditie van medewerkers is erbij gebaat en men zet zich samen in voor een maatschappelijk goed doel door de prestatiebeloning die de onderneming beschikbaar stelt.