Header image

Aviko: interesse in Nestlé's aardappelactiviteiten

14 juni 2004

Dit is een gezamenlijk persbericht van Aviko en Nestlé Nederland.
 

14 mei 2004 - Vandaag hebben de directies van Nestlé Nederland en Aviko hun medewerkers geïnformeerd over de belangstelling van Aviko voor een deel van de aardappelactiviteiten van Nestlé Nederland.
De hiertoe gevoerde gesprekken hebben betrekking op de gehele aardappelverwerking van Nestlé in haar productielocatie in Venray en op de verkopen van aardappelproducten aan derden (o.a. klanten in het industriële kanaal).
 

Dit voornemen past uitstekend in Aviko’s strategie. Bij eventuele overname zullen de genoemde aardappelactiviteiten worden ondergebracht bij Aviko’s dochteronderneming Rixona. Rixona versterkt hiermee haar positie als Europese marktleider in de productie van aardappelgranulaat voor de snackindustrie. Tevens vergroot Rixona haar positie als aardappelgranulaat en – vlokkenproducent voor de Europese foodservice- en retailmarkt.
 

De strategie van Nestlé is erop gericht zich steeds meer te concentreren op productie, marketing en verkoop van producten met een hogere toegevoegde waarde. Productie en verkoop van industriële producten en halffabrikaten passen derhalve niet meer in deze strategie.
De marketing en verkoop van aardappelproducten onder Nestlé merken (voornamelijk MAGGI) blijven de verantwoordelijkheid van Nestlé Nederland en haar zustermaatschappijen en zijn geen onderdeel van de besprekingen met Aviko.
 

Zodra de gesprekken tot meer duidelijkheid leiden over een eventuele transactie, zullen beide ondernemingen advies aanvragen bij hun respectievelijke ondernemingsraden.
 

***********************


Profiel Royal Cosun
Royal Cosun is een internationale onderneming die natuurlijke voedingsmiddelen en- ingrediënten produceert en verkoopt. De coöperatieve onderneming heeft de Europese Unie als thuismarkt en realiseert een omzet van € 1,3 miljard per jaar met gemiddeld 4.325 medewerkers. (www.cosun.nl)

Profiel Aviko
De Aviko-groep is onderdeel van Royal Cosun. De Aviko-groep behoort wereldwijd tot de grootste producenten van aardappelproducten. In Europa heeft de onderneming een marktaandeel van twintig procent. (www.aviko.nl)

Profiel Rixona
Rixona, een dochteronderneming van Aviko en gevestigd in Warffum, is gespecialiseerd in de productie en verkoop van aardappelgranulaat. Rixona is Europees marktleider in de productie van aardappelgranulaat voor de snackindustrie.

Profiel Nestlé
Nestlé Nederland maakt onderdeel uit van het internationale voedingsmiddelenconcern Nestlé S.A. in Zwitserland. De onderneming heeft meer dan 500 vestigingen in 83 landen en heeft ruim 250.000 werknemers in dienst. Bij Nestlé Nederland werken ruim 1200 medewerkers, verdeeld over 5 productielocaties, een distributiecentrum, een laboratorium en een hoofdkantoor. De consument kent Nestlé voornamelijk door o.a. de merken MAGGI, NESCAFÉ, KITKAT, LION, Nestlé Ice Cream en Nestlé baby- en kindervoeding.

***********************

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Nestlé Nederland b.v.
Sylvia Bus
Manager Corporate Communications
Telefoon: (020) 569 96 20
www.nestle.nl

Rixona b.v.
Otto van der Gronden
General Manager
Telefoon: (0595) 41 66 10
www.rixona.nl