Header image

Suiker Unie en Aviko samen in veevoedersector

7 januari 2005

Royal Cosun dochterbedrijven Suiker Unie en Aviko gaan hun activiteiten gericht op het verkopen van (ingrediënten voor) veevoeders samenvoegen bij Aviko onderdeel Duynie. Dit betekent dat alle activiteiten van de afdeling Diervoeding van Suiker Unie bij Duynie worden ondergebracht. De afdeling Diervoeding van Suiker Unie bestaat uit vijf medewerkers, bij Duynie werken zo’n zeventig medewerkers.
 

Achtergrond van deze voorgenomen verandering is het bundelen van de bestaande kennis en ervaring op het gebied van diervoeding en het besparen op de kosten. De Nederlandse markt voor veevoer krimpt als gevolg van het afnemen van de veestapel. Het aantal veehouderijbedrijven zal de komende jaren verder afnemen, onder andere door schaalvergroting. Het samenvoegen van de Cosun onderdelen die beide vochtrijke veevoeders aanbieden, past in deze ontwikkeling.
 

Bestaande afnemers worden de komende periode op de gebruikelijke wijze bediend. Na de integratiefase, die naar verwachting begin maart 2005 is afgerond, worden onze afnemers tijdig geïnformeerd over mogelijke veranderingen die voor hen van toepassing zijn.
 

De samenvoeging moet in de komende weken worden gerealiseerd. De functies van de vijf medewerkers van Suiker Unie Diervoeding komen te vervallen. Voor hen worden individuele oplossingen gezocht.
De centrale ondernemingsraad van Cosun is om advies gevraagd.