Header image

Aviko breidt uit in Zweden

6 juli 2006

Aviko, onderdeel van Royal Cosun, heeft onlangs een 70% belang in Algen AB Zweden verworven. Algen AB heeft een marktaandeel van 25% in de Zweedse markt voor gekoelde aardappelproducten. De participatie past in de strategie van Aviko, die gericht is op verdere groei in de Europese markt van koelverse aardappelproducten. 
 
Algen AB bestaat uit drie productiebedrijven: 3N in Helsingborg, RK Skaleri in Uddevalla en Skalman in Harplinge. Daarnaast omvat het bedrijf een handelsonderneming en het verpakkingsbedrijf Farmaren in Laholm voor de toelevering van aardappelen aan de retail en foodservice sector.
 
De vier bedrijven, alle gevestigd in het zuidwesten van Zweden, hebben zich in de laatste jaren sterk ontwikkeld en verwerken momenteel ruim 50.000 ton aardappelen per jaar.
De assortimenten van Aviko en Algen AB vullen elkaar aan en door gebruik te maken van het uitgebreide distributienetwerk van Algen AB voorziet Aviko een groei van de afzet en een aanzienlijke versterking van haar positie in een groeiende Scandinavische versmarkt voor aardappelspecialiteiten.
 
Het management van Algen AB blijft in de eerstkomende jaren mede-aandeelhouder en zal de verdere groei vormgeven in samenwerking met Aviko.