Header image

Cosun neemt Atlanta Dethmers over

7 maart 2007
Royal Cosun en Tiense Suikerraffinaderij N.V. hebben overstemming bereikt over de verkoop van Atlanta Dethmers (Groningen, NL) aan Cosun. Atlanta Dethmers produceert en verkoopt ingrediënten voor de banketsector en wordt onderdeel van de businessgroep Unifine Food & Bake Ingredients (Unifine F&Bi). Met name het assortiment banketmixen en roompoeders vormt een uitstekende aanvulling op het bestaande assortiment van Unifine F&Bi. De overname betreft de bedrijfsactiviteiten en is geëffectueerd per 5 maart 2007. De Dethmers bake-off business is geen onderdeel van deze overname.
 
Het is de ambitie van Unifine F&Bi om een speler van formaat te zijn in de Europese markt voor banketgrondstoffen en –ingrediënten. De afgelopen periode zijn acquisities gerealiseerd in het zuiden en midden van Europa. De verwerving van Atlanta Dethmers, dat is gevestigd in de stad Groningen, past in het streven naar verdere versterking van de positie in het noordwesten van Europa. Daarnaast betekent deze overname een uitbreiding van de productiecapaciteit in deze regio van de Europese markt en een versterking van de productontwikkeling.
 
Atlanta Dethmers heeft zich toegelegd op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van banketgrondstoffen voor zowel de ambachtelijke als industriële banketsector in Nederland en omringende landen. Voor de verkoper vormen deze activiteiten niet langer onderdeel van de kernactiviteiten.
De onderneming is gevestigd in Groningen en was sinds 1998 onderdeel van Tiense Suikerraffinaderij N.V. Samen met de activiteiten van Dethmers worden ook de activiteiten van het consumentenmerk voor banketmixen (Atlanta), verworven.