Header image

Clearwood neemt Unifine Sauces & Spices over

4 december 2007

Royal Cosun en Clearwood hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Unifine Sauces & Spices. Deze overname is nog in afwachting van het advies van de ondernemingsraad.

Unifine Sauces & Spices is een producent van een grote variëteit aan sauzen en specerijen. Unifine Sauces & Spices is onder andere marktleider in satésaus. Vanuit de twee fabrieken in Puttershoek en Nijkerk worden de producten geleverd aan supermarkten, groothandels en de internationale voedingsmiddelenindustrie. Bij Unifine Sauces & Spices werken circa 300 medewerkers.

Cosun rekent Unifine Sauces & Spices niet meer tot de kernactiviteiten. Gert de Raaff (directeur Corporate Development van Cosun): “Cosun heeft eerder dit jaar CSM Suiker overgenomen en daarmee haar kernactiviteiten fors versterkt. Unifine Sauces & Spices is een gezonde onderneming met goede groeimogelijkheden. Dat heeft het management ook laten zien in de afgelopen jaren. We hebben daarom een goede koper gezocht die het bedrijf verder gaat uitbouwen”.


Clearwood toont zich verheugd over de acquisitie. Ton Cieraad (directeur Clearwood): “We zijn positief over de bedrijfstak. Het management van Unifine Sauces & Spices heeft samen met de medewerkers een aantal sterke marktposities opgebouwd. We zien volop mogelijkheden om die samen verder te versterken en uit te bouwen. De overname zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.”


Clearwood neemt Unifine over met het door haar opgerichte bedrijf Intertaste. Ton Cieraad: “We zien goede kansen om een uitdagende rol te spelen in de productie en verkoop van zowel sauzen als specerijen. Vanuit Intertaste zullen we die expansiestrategie vormgeven.”


Naar verwachting zal de overname op korte termijn geëffectueerd worden.