Header image

Royal Cosun neemt Caullet S.A.S. over

29 oktober 2007

Royal Cosun en de aandeelhouders van Caullet S.A.S. (Fr) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Caullet S.A.S. en haar exportbedrijf Caulinter aan Cosun. Caullet produceert en verkoopt ingrediënten voor de banketbakkerijsector. Het bedrijf, gevestigd in Erquinghem (Lille-regio), wordt onderdeel van businessgroep Unifine Food & Bake Ingredients (Unifine F&Bi).
 
Het assortiment glazuur en fondant van Caullet vormt een uitstekende aanvulling op het bestaande assortiment van Unifine F&Bi. De acquisitie van de faciliteiten van Caullet versterkt de productiecapaciteit van Unifine F&Bi in Frankrijk en in andere Europese landen.
Het ligt in de bedoeling om de nieuwe productielocatie verder te ontwikkelen, samen met het zeer ervaren team van Caullet. De bestaande afnemers van Caullet mogen blijven rekenen op de vertrouwde service en kunnen profiteren van de inbreng van Unifine F&Bi.
 
Deze businessgroep mag zich rekenen tot een van de grotere spelers in de Europese markt voor voedingsingrediënten voor de ambachtelijke en industriële (banket)bakkerij en ijsindustrie. Met deze overname versterkt Unifine F&Bi haar positie in de Franse markt.
 
Caullet en haar exportbedrijf Caulinter bieden een specifiek productassortiment voor de groothandel. De aandeelhouders hebben besloten te verkopen aan Cosun vanwege de ambitie van Unifine F&Bi om te groeien in de Europese markt voor banketbakkersingrediënten.