Header image

Royal Cosun verheugd over ‘groen licht’ NMa

20 april 2007
De mededeling van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) waarin zij bekend maakt dat Royal Cosun de activiteiten van CSM Suiker mag overnemen, is met grote tevredenheid ontvangen door Royal Cosun en haar dochteronderneming Suiker Unie. Aan een lange periode van onzekerheid van driekwart jaar is hiermee een einde gekomen. Dit geldt met name voor de medewerkers van zowel CSM Suiker als Suiker Unie, en voor de bietentelers die aan CSM Suiker leveren.
 
Nu al heeft ruim 75% van de CSM-telers aangegeven lid te willen worden van de coöperatie, ondanks het feit dat er tot op dit moment geen duidelijkheid was over goedkeuring van de overname door de NMa. Nu deze er wél is, zullen ook de overige telers van CSM op korte termijn een beslissing kunnen nemen. Wij gaan er vanuit dat de meeste van hen eveneens de overstap naar Cosun zullen maken.
 
De NMa heeft een gedegen onderzoek uitgevoerd naar de effecten van de beoogde samenvoeging van beide suikerproducenten. De markt voor suiker is sterk in beweging en wordt nu snel internationaler. Door de combinatie van beide ondernemingen zullen wij sterker staan in de Europese markt en kunnen we onze suikerafnemers op grotere schaal van dienst zijn. Het marktaandeel van Suiker Unie in Europa ná de overname is ongeveer vijf procent.
 
De komende periode wordt hard gewerkt aan het integreren van de beide organisaties. De hoofdkantoren van de samengevoegde suikerondernemingen worden op termijn in het kantoor te Dinteloord ondergebracht.