Header image

Aviko en Eurofrits in Iberische alliantie

27 april 2009

Aviko, gevestigd in Nederland, en Eurofrits uit Spanje hebben een overeenkomst gesloten voor samenwerking op het Iberisch schiereiland. Aviko verwerft hiervoor een financieel belang in het bedrijf Eurofrits.

Vanuit de Iberische alliantie wordt het complete productassortiment van zowel Aviko als Eurofrits in Spanje en Portugal op de markt gebracht. De nieuwe alliantie wordt daarmee één van de toonaangevende producenten van aardappelproducten en appetizers in Spanje en Portugal. Het doel is het marktaandeel de komende jaren nog verder uit te bouwen.
 

Enrique de la Pedraja, CEO van Eurofrits, en Peter Dekker, CCO van Aviko, zijn blij met de overeenkomst. “Aviko heeft laten zien dat het 'thinking globally and acting locally’ goed in de praktijk kan brengen. Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan de locale benadering en wij voelen ons dan ook zeer comfortabel bij de samenwerking met Aviko,” aldus Enrique de la Pedraja. Peter Dekker geeft aan: “Bij deze nieuwe opzet worden de sterke punten van beide bedrijven gecombineerd. Zo ontstaat een compleet assortiment aardappelproducten en appetizers van topkwaliteit, dat wordt verkocht en gedistribueerd door experts met kennis van de Spaanse en Portugese markt.”