Header image

Cargill voltooit de overname van Nedalco

1 april 2011
Vandaag heeft Cargill zijn overname van Nedalco’s alcoholactiviteiten van moederbedrijf Koninklijke Cosun afgerond, inclusief de productiefaciliteiten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Nedalco zal vanaf heden integraal deel uitmaken van de zetmeel- en zoetstoffenactiviteiten van Cargill in Europa.
 
Cargill en Nedalco werken al geruime tijd samen en hebben nabijgelegen productievestigingen in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Zo bevoorraden Cargills tarweverwerkingsfaciliteiten Nedalco met grondstoffen voor het alcoholproductieproces. Deze overname is daarom een logische uitbreiding en integratie van de bedrijfsactiviteiten van beide bedrijven. 
 
De overeenkomst omvat Nedalco’s hoofdkantoor in Bergen op Zoom (Nederland), de Nedalco faciliteiten in Manchester (Verenigd Koninkrijk) en Sas van Gent (Nederland). Deze twee productiefaciliteiten produceren per jaar ongeveer 1 miljoen hectoliter drinkbare en industriële alcohol van hoge kwaliteit en bieden werk aan ongeveer 100 mensen. Voor de Nedalco operaties in Heilbronn (Duitsland) is het boekenonderzoek nog aan de gang. De technische ontwikkelingsactiviteiten van Nedalco maken geen deel uit van deze transactie.
 
“Wij kijken er naar uit om de positie van Nedalco als marktleider in drinkbare en industriële alcohol verder uit te bouwen in Europa, steunend op zijn uitstekende reputatie en de expertise van zijn werknemers.”, zegt Peter van Deursen, hoofdverantwoordelijke van Cargills zetmeel- en zoetstoffenentiteit in Europa. “Daarenboven zullen de klanten van Nedalco toegang krijgen tot de productportfolio en de internationale diensten van Cargill.”
 
De kwaliteitsalcohol van Nedalco wordt gebruikt in verschillende industriële toepassingen in de gedistilleerde drankindustrie, de voedings- , farmaceutische, de chemische en de cosmetische industrie. In de gedistilleerde drankindustrie wordt de hoogwaardige alcohol van het bedrijf gebruikt als een belangrijk ingrediënt. Andere segmenten gebruiken de alcohol in een breed scala van toepassingen, van smaakstoffen en parfums tot mondwater, desinfecterende producten en printerinkt.