Header image

Dawn Foods rondt acquisitie Unifine af

1 juli 2011
De overname van Unifine Food & Bake Ingredients, onderdeel van Royal Cosun, door Dawn Foods is definitief per 30 juni 2011. In de komende twaalf maanden zal Unifine worden geïntegreerd in Dawn Foods. Leidinggevenden van beide ondernemingen werken daartoe gezamenlijk een integratieplan uit en gaan dat ook samen uitvoeren.
 
'We zijn bijzonder verheugd dat we zoveel professionele nieuwe collega's in onze gelederen mogen verwelkomen',verklaart de CEO van Dawn mw. Carrie Jones-Barber. Unifine's onderscheidende product portfolio vormt een uitstekende aanvulling voor die van Dawn. We zien er naar uit om gezamenlijk nieuwe successen te gaan boeken.

Unifine is een toonaangevende onderneming in Europa die zich heeft toegelegd op het ontwikkelen, produceren en leveren van hoogwaardige ingrediënten voor de banketsector. De overname betreft alle zeven productielocaties en tien verkoopkantoren van Unifine in Europa plus de merken Sucrea, Fruibel, Caullet en Dethmers.

Gelet op de goede prestaties in de afgelopen tien jaar en de veelbelovende vooruitzichten is er alle vertrouwen dat de combinatie Unifine en Dawn een wereldspeler van formaat kan worden. De overname biedt de Dawn medewerkers, onze klanten, leveranciers en tussenpersonen de mogelijkheid om op te schalen naar meer expertise en nieuwe kansen, ook met het oog op verdere groei, licht Laurence Saul, President Global Commercial and International van Dawn toe.