Header image

Dawn Foods wil Unifine overnemen

30 maart 2011

Het Amerikaanse bedrijf Dawn Foods en Royal Cosun maken bekend dat Dawn Foods het voornemen heeft om Unifine Food & Bake Ingredients van Cosun over te nemen. Unifine is een vooraanstaande specialist in het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogwaardige ingrediënten voor de banketsector in Europa. De voorgenomen transactie omvat de zeven productielocaties en tien verkoopkantoren van Unifine en de merknamen Sucrea, Fruibel, Caullet en Dethmers.


Volgens de CEO van Dawn Foods, mw. Carrie Jones-Barber, vult de voorgenomen acquisitie de bestaande positie van Dawn perfect aan en voegt producten en geografische locaties in Europa toe, die passen bij de ambitie en groeiplannen van de onderneming. “De toewijding aan de klant en de aandacht voor kwaliteit die Dawn en Unifine gemeenschappelijk hebben, staan garant voor een succesvolle toekomst van de te vormen combinatie”, aldus mw. Jones-Barber.
 
Robert Smith, directievoorzitter van Royal Cosun, licht de voorgenomen verkoop van Unifine toe: “We hebben besloten om Unifine te verkopen omdat ze niet past bij onze kernactiviteit, namelijk het grootschalig verwerken van agrarische grondstoffen. Unifine is de afgelopen tien jaar flink gegroeid en beschikt over prima vooruitzichten. We hebben er vertrouwen in dat de businessgroep nu klaar is om een volgende stap te zetten in haar ontwikkeling.”
 
Dawn Foods-directielid Laurence Saul is van mening dat de geplande aankoop aanmerkelijke voordelen heeft voor zowel Dawn als Unifine: “Deze overname betekent een waardevolle aanvulling van het Dawn Foods netwerk en geeft toegang tot nieuwe markten voor al onze medewerkers, klanten, samenwerkingspartners en leveranciers. We zijn ervan overtuigd dat de aankoop van Unifine zal gaan bijdragen aan mogelijkheden om verder te kunnen groeien, door de combinatie van alle kennis en ervaring in beide ondernemingen.”
 
Voor de voorgenomen transactie is goedkeuring van de bevoegde mededingingautoriteiten nodig en de betrokken ondernemingsraden en vakorganisaties worden geraadpleegd. Naar verwachting zal de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2011 worden afgerond.