Header image

Jongerenraad: Toekomst krijgt vorm bij CFTC

6 december 2011
De jongerenraad van Cosun wil op de hoogte blijven van en voeling houden met ontwikkelingen binnen de onderneming. Hun toekomst als agrarisch ondernemer en die van Cosun zijn immers nauw verbonden. Toen zich de gelegenheid voordeed een kijkje te nemen bij Cosun Food Technology Centre, bleek er veel belangstelling.

Dr. Harry Raaijmakers is verantwoordelijk voor Research bij CFTC en leidde de jongerenraadsleden rond in het laboratorium en de nieuwe proeffabriek: “Ik stond versteld van hun interesse en betrokkenheid bij wat wij hier doen. Ze vragen echt door als je iets aankaart. Voor ons als R&D-ers is het goed om te weten voor wie uiteindelijk werken. We hebben hetzelfde doel voor ogen en die wetenschap geeft voldoening en veel energie.”

Jasper Roubos, secretaris van de Jongerenraad, roemt de heldere uitleg over wat de onderzoekers zoal doen. Na een paar uur aandachtig luisteren en rondkijken concludeert hij: “Hier wordt vormgegeven aan de toekomst van Cosun en daarmee aan de onze als (aankomende) leden van de coöperatie. Ik heb de nodige zaken gehoord die ik nog helemaal niet wist. Echt een opsteker voor ons. Als er een groter deel van de winst in dit soort R&D wordt geïnvesteerd, heeft dat onze instemming.