Header image

Cosun werkt samen met Avans Hogeschool

24 januari 2012
Per 1 januari 2012 is Johan Raap, milieutechnoloog bij Cosun Food Technology Centre in Roosendaal, op deeltijdbasis actief bij Avans Hogeschool, afdeling ATGM (Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu). Hij is aangetrokken vanwege zijn expertise op het gebied van energiewinning uit biomassa. Avans wil aan de weg timmeren met onderzoeksprojecten op het gebied van de biobased economy, waardoor studenten tijdens hun opleiding kennismaken met deze zich snel ontwikkelende sector. Dit initiatief past naadloos in de ambitie van velen om deze sector tot bloei te laten komen in het zuidwesten van Nederland.
 
Cosun hecht minstens evenveel waarde aan het verder onderzoeken en ontwikkelen van een economie die gebruik maakt van hernieuwbare grondstoffen (biomassa). Onze onderzoekers en technologen werken al intensief samen met tal van externe kennisinstellingen, bijvoorbeeld voor koolhydraat technologie. Johan Raap: “Het bijzondere aan de samenwerking met Avans is dat er studenten in de onderzoeksprojecten worden betrokken. We brengen kennis en ervaring vanuit het bedrijfsleven in en krijgen er straks goedopgeleide technologen voor terug, hetzij in eigen huis of bij bedrijven en instellingen waarmee wij samenwerken.“
 
Het andere lectoraat waarin vooral aandacht voor biobased producten, wordt vervuld door Dorien Derksen van Rubia, een producent van kleurstof op plantaardige basis. Dit is tevens de start van het kenniscentrum biobased economy. Dit najaar biedt Avans nieuwe opleidingsvarianten aan op dit gebied onder de naam Biobased TeCh, bedoeld voor studenten die zich willen verdiepen en bekwamen in dit nog nieuwe vakgebied.