Header image

Digitaal platform voor leiders die werk maken van MVO

20 september 2012
Benieuwd naar het MVO-beleid van grote organisaties? De nieuwe site mvo-leiderschap.nl laat topmensen uit het bedrijfsleven aan het woord over verantwoord ondernemerschap in de praktijk. Cosun’s directievoorzitter Robert Smith is een van de topmensen die aan het woord komen. Kijk bij De Interviews onder Cosun.

Een nieuw en bijzonder platform voor leiders die MVO serieus nemen en ermee aan de slag zijn. De ongeveer tien minuten durende interviews in estafettevorm bieden een uitzonderlijke inkijk in de praktijk van bekende organisaties en zicht op het denken over MVO, de knelpunten en de dilemma’s. Maar ook de persoonlijke betrokkenheid bij en inzet voor de ontwikkeling van verantwoord ondernemen. Want als er één aspect uit de gesprekken duidelijk wordt, is het wel de urgentie: de tijd dringt om het anders te doen. Juist ook vanuit de bedrijfsoptiek blijkt MVO noodzakelijk om op langere termijn het maatschappelijk draagvlak te behouden en zakelijk succesvol te blijven: ’Duurzaamheid? We hebben geen keus’ en ‘Nederland loopt achter op Europa’.
 
MVO Leiderschap is een initiatief van Ruben Koerhuis (av-producent) en Petra Pronk (journalist).
Hun ambitie is ondernemers, professionals, opinieleiders en anderen te inspireren, informeren en een handvat te bieden om zelf met MVO aan de slag te gaan. MVO Leiderschap zal in de toekomst nog veel meer ondernemers en voortrekkers op dit gebied aan het woord laten. De reeks zal daardoor in de loop van tijd verder groeien en worden verrijkt.