Header image

Leden coöperatie op werkbezoek bij Sensus

9 november 2012
De laatste dag van oktober bracht de ledenraad van Cosun een werkbezoek aan de fabriek van Sensus in Roosendaal. De ruim zestig kringbestuursleden van de coöperatie werden rondgeleid over het terrein en langs de procesinstallaties. René Schunselaar die een groep rondleidde: “Ze stellen de goede vragen, voor ons een teken dat ze echt geïnteresseerd zijn in wat we doen en hoe.”
 
Sensus staat er goed voor. De wereldmarkt voor inuline ontwikkelt zich nog steeds en Sensus weet daar prima op in te spelen. Het bedrijf heeft een sterke positie en kan daar nu op voortbouwen. Samen met afnemers in de voedingsmiddelensector worden nieuwe toepassingen en recepturen ontwikkeld. De klanten stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de inuline die zij inkopen en verwerken. Sensus weet dat zij aan hoge maatstaven moet voldoen en heeft de productieprocessen daarop ingericht. Ook in termen van duurzaamheid, veiligheid en hygiëne voldoet men aan de hoge eisen die afnemers in de voedingsmiddelensector stellen.
 
Kwaliteit begint bij de grondstof, cichorei. René Schunselaar: “Vanaf het allereerste begin hebben wij veel aandacht besteed aan het begeleiden van onze telers. En dat blijven we doen. Onze telers willen een goede prijs voor hun gewas en dat over een reeks van jaren. Wij hebben belang bij voldoende en kwalitatief goede cichorei. Een prima basis voor samenwerking waar we allemaal wat aan hebben.”