Header image

Novidon en CBP samen de markt op

24 oktober 2012
Novidon en Cosun Biobased Products behoren allebei tot de Royal Cosun groep. Novidon wint zetmeel uit reststromen van onder andere de aardappelverwerkende industrie en ontwikkelt daar tal van toepassingen voor die onder andere in de olie-industrie worden toegepast.
 
Cosun Biobased Products produceert en verkoopt CMI – carboxymethylinuline - dat eveneens door oliemaatschappijen wordt gebruikt. Deze twee producten concurreren onderling niet, omdat ze heel andere toepassingen kennen: Novidon’s boorzetmeel: wordt door oliemaatschappijen ingezet bij het boren naar en oppompen van ruwe olie. CMI gaat kalkafzetting in de boorput en procesinstallaties tegen. Beide producten leveren door hun plantaardige herkomst geen belasting voor het milieu op. Samenwerken blijkt voor beide bedrijven interessant, juist met het oog op ontwikkelingen in de markt.
 
Meteen een reden voor de twee bedrijven om samen op te trekken, bijvoorbeeld wanneer ze deelnemen aan dezelfde vakbeurs. Zoals de internationale vakbeurs Drilling Conference & Exhibition die van 5 t/m 7 maart 2013 wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. En staat één van beide op een vakbeurs, dan neemt die brochuremateriaal van de ander mee. De (potentiële) klant krijgt zo een bredere keuzemogelijkheid uit Cosun producten voorgeschoteld.
 
Bovendien wordt er samengewerkt bij het optimaliseren van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten, als dat voordelen biedt. Momenteel wordt een nieuwe productlijn ontwikkeld op basis van plantaardige microvezels voor toepassing in de olie-industrie.