Header image

Voeding & gezonde leefstijl in Zichtboek 2012

7 november 2012
In het digitale Zichtboek presenteren Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven welke initiatieven ze nemen om producten te verbeteren en consumenten te informeren over een gezonde leefstijl. De informatie is in de eerste plaats bedoeld voor professionals maar ook de geïnteresseerde consument kan er veel informatie vinden over voeding. 
 
De vijfde editie van het FNLI Zichtboek is te bekijken is via fnli-zichtboek.nl (ook op tablet-formaat). Onder Productinnovatie komen thema’s als zoutreductie, vetzuursamenstelling, energiereductie en portiegrootte aan bod. Sensus presenteert er informatie over de rol van voedingsvezels waartoe hun ingrediënt inuline wordt gerekend.
In het deel over JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is informatie te vinden over de inzet om overgewicht, vooral bij jongeren, tegen te gaan door op lokaal niveau samen te werken met overheden, bedrijven, het onderwijs en de gezondheidszorg. De nadruk ligt op een verantwoord voedingpatroon en voldoende bewegen. Cosun neemt als partnerbedrijf deel in het programma dat in de gemeente Breda wordt ontwikkeld en uitgevoerd.