Header image

Voedingsvezels voegen wat toe

21 augustus 2012
Steeds meer consumenten lijken te beseffen dat voeding te maken heeft met gezondheid en welbevinden. Men let op vet, zout en suiker dat we vaak te veel binnen krijgen via onze voeding. Maar soms is het juist te weinig, zoals voedingsvezels. Inuline is zo’n vezel die wordt gewonnen uit cichoreiwortels en in tal van voedingsmiddelen kan worden toegepast om het vezelgehalte te verhogen.
 
Inulineproducent Sensus heeft onderzoek laten doen onder consumenten in zeven westerse landen. Men wilde meer te weten komen over de kennis, of het ontbreken daarvan, onder consumenten over voedingsvezels, motieven om voor bepaalde producten te kiezen en hoe men het eigen consumptiepatroon inschat.
 
Wie kiezen voor (extra) voedingsvezels?
  • Consumenten die al bewust bezig zijn met hun gezondheid en conditie, letten vaker op het gehalte aan voedingsvezels bij hun aankopen
  • Ze zijn vaker dan gemiddeld vrouw, ouder dan 45 jaar en wonen in Zuid Europa
  • Paren zonder kinderen en paren met een ‘leeg nest’ kiezen vaker dan gemiddeld voor producten met veel vezels.
Al zijn consumenten zich bewust van het belang van voldoende vezels in hun dagelijkse voeding, men blijkt niet snel bereid de eetgewoontes aan te passen als blijkt dat men er toch te weinig van binnenkrijgt. Men is eerder geneigd over te stappen naar een vergelijkbaar product maar dan met extra vezels verrijkt.
 
Meer informatie over dit onderzoek door Datamonitor Consulting en inuline op www.sensus.nl/fiber-enrichment (alleen Engelstalig).