Header image

Nieuwe voorzitter coöperatie Cosun in 2014

30 mei 2013
De ledenraad van Royal Cosun heeft Dirk de Lugt (51) gekozen als toekomstig opvolger van de huidige voorzitter van de raad van beheer Jos van Campen. Op 29 mei stemde de ledenraad unaniem in met de voordracht. De opvolging zal over een jaar plaatsvinden tijdens de jaarvergadering van Cosun. Dirk de Lugt is sinds 2003 lid van de raad van beheer.
 
Jos van Campen is herkozen voor de periode van één jaar. Hij trad in 2003 aan als voorzitter van de raad van beheer.   In 2014 is hij niet meer herkiesbaar als gevolg van de het bereiken van de maximaal toegestane statutaire zittingsduur. Hans Megens, extern lid van de raad van beheer, is herkozen voor de termijn van twee jaar.
 
Het komende jaar gaat De Lugt zich inwerken in zijn nieuwe functie. Naar verwachting zal hij op termijn ook andere functies van Van Campen overnemen die gekoppeld zijn aan het voorzitterschap van Cosun. Dirk de Lugt heeft een akkerbouwbedrijf met een neventak rosékalveren op Texel, in maatschap met zijn broer, zoon en neef.
 
Wisseling in de raad van toezicht
De ledenraad heeft afscheid genomen van Bart van Halder, extern lid van de raad van toezicht van Cosun sinds 2005. Van Halder heeft zich niet herkiesbaar gesteld. Hij is opgevolgd door Jacqueline Rijsdijk ( 57) die op 29 mei door de ledenraad is gekozen tot lid van de raad van toezicht. Mw. Rijsdijk is professioneel toezichthouder en heeft ruim 25 jaar in diverse functies bij De Nederlandsche Bank gewerkt.