Header image

Cosun ledenfinanciering succesvol geïntroduceerd

2 juli 2015
De eerste inschrijving op de Cosun ledenfinanciering heeft ruim € 14 miljoen opgebracht. Ongeveer tien procent van alle leden die in 2015 een uitkering op grond van de UB/BBU hebben kunnen aanvragen, heeft ingetekend op de ledenfinanciering. Bijna de helft van het totaalbedrag  is ingelegd op deposito’s met een looptijd van 4 en 5 jaar.

Tine van de Werken, financieel directeur van Royal Cosun, is tevreden met het resultaat. “Dit is een nieuw product. Het is dan afwachten hoe dat wordt opgepakt door onze leden. Ieder van hen maakt een eigen afweging op grond van zijn of haar specifieke situatie en plannen. Daarop hebben wij geen invloed. De inleg van ruim € 14 miljoen vinden wij een mooi resultaat, zeker voor een eerste keer. Het geeft aan dat onze leden vertrouwen hebben in de coöperatie.”

Met ingang van 2016 kunnen alle leden meedoen omdat dan ook een deel van het bietengeld op deposito’s kan worden gezet. Leden krijgen tijdig bericht hierover zodat zij een afweging kunnen maken voordat de eindafrekening van campagne 2015 wordt verstuurd. Uiteraard kunnen leden die in 2016 in aanmerking komen voor een UB/BBU-uitkering later in het voorjaar van 2016 ook inleggen als zij dat wensen.