Header image

14 oktober: open dag Cosun innovation center

27 september 2017
Zaterdag 14 oktober a.s. zet het nieuwe Cosun innovation center zijn deuren wijd open voor iedereen die met eigen ogen wil zien hoe Cosun werkt aan innovatie. Het nieuwe pand is gevestigd in Dinteloord, Kreekweg 1, (navigatie Stampersgat) op een steenworp afstand van de suikerfabriek Dinteloord.
 
Het Cosun innovation center is een ontmoetingsplaats voor iedereen die binnen Cosun bezig is met innovatie en ontwikkeling. Ongeveer honderd professionals zijn de vaste gebruikers van het pand. Collega’s van de Cosun-bedrijven maar ook externe wetenschappers, studenten, leveranciers en klanten zijn welkom, voor een bijeenkomst of om er samen te werken.
 
Arno Pouls, manager van Cosun Research & Development, is trots op het nieuwe pand en alle faciliteiten daarin. “Dit toont glashelder aan dat Cosun innovatie zeer serieus neemt en onze professionals in staat stelt hun werk op topniveau te kunnen doen. Hier werken we aan de toekomst door onderzoek te doen naar nieuwe producten en toepassingen. En naar nieuwe technieken om nog duurzamer en efficiënter te kunnen produceren. We laten dat graag zien.”

Er is een route door het pand uitgezet die de bezoekers langs alle afdelingen en laboratoria leidt. Medewerkers van Cosun Research & Development, Cosun New Business & Innovation, Cosun Biobased Products en stichting IRS geven uitleg bij wat er zoal te zien is en wordt gedemonstreerd. Voor jonge onderzoekers in de dop een unieke kans om een kijkje te nemen in de keukens van research & development.
 
Aanmelding
Heeft u interesse om zelf te komen kijken op zaterdag 14 oktober? Ga dan naar www.opendagcosuninnovation.nl/ en meldt u zich aan voor een van de tijdvakken. U ontvangt dan een bevestiging en e-ticket. We zien uit naar uw komst en laten u graag nader kennismaken met Cosun.
 
Landelijk initiatief
Van 9 /m 19 oktober vindt Dutch Agri Food Week (DAFW) plaats. In het hele land worden dan evenementen georganiseerd om de aandacht te vestigen op ons voedsel. Waar komt dat vandaan? Wat komt er allemaal bij kijken om het de consument te kunnen presenteren? En hoe ziet de toekomst van onze voedselproductie eruit? Onderzoek wijst uit dat de kennis hierover bij consumenten onvoldoende is. Tegelijkertijd willen ze meer weten over ons dagelijks voedsel.
DAFW beleeft dit jaar zijn derde editie, dit keer is het op landelijke schaal. Het is de eerste keer dat Cosun meedoet. DAFW wil enerzijds de band tussen de sector en de samenleving versterken. Anderzijds wil ze innovatie binnen de sector bevorderen en dat laten zien aan wie het maar wil.