Header image

Bietencampagne start 11 september

24 augustus 2017
De suikerfabrieken van Suiker Unie in Dinteloord en Vierverlaten starten op maandag 11 september met het verwerken van bieten tot suiker. Op basis van de opbrengstverwachting en verwerkingsprognose wordt een campagneduur voorzien van ongeveer 135 dagen. Dat betekent dat de bietencampagne in Nederland rond 25 januari 2018 zal worden afgerond.
 
Cichoreicampagne
Inulineproducent Sensus begint - eveneens op 11 september - met het verwerken van cichoreiwortels tot inuline, een functioneel ingrediënt voor voedingsmiddelen. De wortels worden allemaal verwerkt in de fabriek in Roosendaal. De verwachting is dat de cichoreicampagne tot in de eerste week van januari volgend jaar doorloopt.
 
Kwaliteit grondstof
Beide Cosun-bedrijven gaan uit van een bovengemiddelde opbrengst. Dit is een van de redenen om relatief vroeg van start te gaan met de oogst en de verwerking van beide grondstoffen. Tegen het einde van de campagne, zeker als die lang duurt, bestaat een toenemend risico dat de kwaliteit van de wortels vermindert hetgeen uiteraard niet gewenst is.