Header image

DAFW 2018 in teken van voedsel en gezondheid

1 oktober 2018
DAFW 2018 in teken van voedsel en gezondheid
Dutch Agri Food Week (DAFW) is het jaarlijks terugkerend nationale podium waar ontwikkelingen rond de productie van ons voedsel centraal staan. Tijdens de editie 2018, van 5 t/m 16 oktober, delen partijen uit de agrifoodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Cosun is partner van DAFW en neemt ook dit jaar deel met eigen activiteiten.
 
Vrijdag 5 oktober a.s. nodigt Suiker Unie, onderdeel van Cosun, belangstellenden uit gemeenten in West-Brabant uit om een kijkje te nemen in de fabriek: het productieproces van biet tot suiker. Daarnaast laat Suiker Unie zien wat er gedaan wordt in de bietenteelt en aan circulair ondernemen, bijvoorbeeld de productie van  groen gas, veevoer, melasse en kalkmeststof. Innovaties en toekomstige mogelijkheden zoals bioplastics, eiwitten en vezels uit bieten komen eveneens aan bod. De volledig circulaire auto Noah, met een chassis van bioplastic gemaakt uit suiker, is ook te zien. Plaats van handeling is de suikerfabriek in Dinteloord (West-Brabant).
Op vrijdag 12 oktober a.s. wordt eenzelfde programma georganiseerd in de suikerfabriek Vierverlaten, bij Groningen, gericht op belangstellenden uit deze regio.
 
De Nederlandse agrifoodsector wil graag laten zien hoe wordt gewerkt aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten nodig is om dat nog jaren voor elkaar te krijgen.
Voor meer informatie en het volledige programma, ga naar www.dutchagrifoodweek.nl.