Header image

‘Wat eten we’ thema van de DFW 2019

23 september 2019
Van 5 tot en met 16 oktober krijgt heel Nederland, van stad tot platteland, de kans om meer te leren over lekker, veilig en gezond voedsel. Royal Cosun vindt het belangrijk dat kennis over de productie van ons voedsel wordt gedeeld, daarom zijn wij partner van de Dutch Food Week.

Wat eten we?
Het thema dit jaar is ‘Wat eten we?’. Dagelijks wordt iedereen meerdere malen geconfronteerd met eten. Maar wat eten we nou eigenlijk precies? En hoe kwam dit eten van de boer op het bord? Met de vraag ‘Wat eten we?’ stellen we een ‘eenvoudige’ en open vraag die uitnodigt om hierover met elkaar in gesprek te gaan op alle denkbare niveaus in de samenleving. Tijdens de DFW worden er allerlei activiteiten georganiseerd om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Dutch Food Week Masterclass
Telers kunnen meedoen aan de Dutch Food Week Masterclass. Het doel van de masterclass is om kennis en kunde over ons voedsel te delen met de jonge generatie van onze samenleving. In de week van 5 t/m 16 oktober kunnen telers zelf een masterclass plannen bij een klas en school naar keuze. In een uur tijd kunnen zij de klas iets vertellen over hun producten, productieproces of de sector.

Wilt u deelnemen aan de DFW Masterclass? Bekijk dan de website voor aanvullende informatie.