Actueel

Zittingstermijn voorzitter raad van beheer loopt af juni 2023

13 mei 2022

De huidige voorzitter van de raad van beheer, Dirk de Lugt, bereikt in juni 2023 zijn maximaal toegestane statutaire zittingstermijn.

Lees verder
Cosun Jaarverslag 2021

25 april 2022

Op 10 februari jl. zijn de voorlopige resultaten 2021 bekendgemaakt. Met de publicatie van het jaarverslag 2021 worden de definitieve resultaten gepresenteerd.

Lees verder
Cosun leadpartner Dutch Food Week

19 april 2022

Dit jaar is Cosun leadpartner van Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food dat de positieve kracht van ons voedsel in beeld brengt.

Lees verder
Wijzigingen in raad van toezicht Royal Cosun

25 maart 2022

Op 23 maart 2022 heeft Johan van Driel zijn terugtreden als voorzitter en lid van de raad van toezicht van Coöperatie Koninklijke Cosun U.A. per 1 april 2022 bekend gemaakt. Hij deed dit tijdens de vergadering van de Ledenraad. Vice-voorzitter Theo Koekkoek zal tijdelijk de taken van voorzitter waarnemen.

Lees verder
Herstel in volume- en prijsontwikkeling en nieuwe strategie goede basis richting 2025

10 februari 2022

Royal Cosun presenteert voorlopige jaarcijfers 2021.

Lees verder
Cosun en JINC werken samen aan betere kansen op de arbeidsmarkt

08 februari 2022

Vanaf deze week is Cosun partner van non-profitorganisatie JINC, een organisatie die zich inzet om jongeren aan een goede start op de arbeidsmarkt te helpen. Door zich als partner te verbinden, kan Cosun bijdragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Nederland. Samen met JINC laat Cosun Bredase jongeren kennismaken met de voedselketen en verschillende functies binnen het bedrijf.

Lees verder
Nieuw: Plantaardig eiwit isolaat met neutrale smaak

23 november 2021

Op de FIE beurs in Frankfurt (30 november t/m 2 december 2021) introduceert Cosun, in lijn met de nieuwe strategie, een veelbelovend, nieuw product: Een eiwit isolaat uit de Fava boon. Het wordt klimaatvriendelijk geproduceerd, met een unieke combinatie van eigenschappen, waaronder een neutrale smaak, hoge oplosbaarheid en goede voedingswaarde. "Fava eiwit isolaat biedt het eiwitgehalte en de functionaliteit die nodig zijn om een hoogwaardig consumentenproduct te creëren."

Lees verder
Thank a Farmer Day 2021

12 oktober 2021

Zojuist heeft Koen van Gendt, aardappelteler uit Bemmel, een taart in ontvangst genomen ter gelegenheid van ‘Thank a Farmer Day’, de dag die vandaag wereldwijd gevierd wordt om aandacht te vragen voor de belangrijke rol die boeren spelen in de productie van ons voedsel.

Lees verder
Royal Cosun realiseert CO2-reductie van 5,1 miljoen kg per jaar met groenfinanciering BNP Paribas

12 oktober 2021

Royal Cosun, een internationale toonaangevende agrarische coöperatie, heeft een 10-jarig leasecontract getekend met BNP Paribas Leasing Solutions voor de financiering van ruim 28.000 zonnepanelen gelegen op het Cosun Solar Park in Puttershoek.

Lees verder
Doe mee aan de internetconsultatie nitraatrichtlijn!

03 oktober 2021

Minister Schouten heeft onlangs in het debat met de Kamer op 15 september specifiek aangegeven uit te zien naar de reacties op de internetconsultatie, en deze te willen betrekken bij de verdere ontwikkeling van het7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Daarom roept Cosun haar telers op om mee te doen! Laat je stem horen, samen sterk voor aansluiting bij de boerenpraktijk!

Lees verder