Actueel

Nieuw: Plantaardig eiwit isolaat met neutrale smaak

23 november 2021

Op de FIE beurs in Frankfurt (30 november t/m 2 december 2021) introduceert Cosun, in lijn met de nieuwe strategie, een veelbelovend, nieuw product: Een eiwit isolaat uit de Fava boon. Het wordt klimaatvriendelijk geproduceerd, met een unieke combinatie van eigenschappen, waaronder een neutrale smaak, hoge oplosbaarheid en goede voedingswaarde. "Fava eiwit isolaat biedt het eiwitgehalte en de functionaliteit die nodig zijn om een hoogwaardig consumentenproduct te creëren."

Lees verder
Thank a Farmer Day 2021

12 oktober 2021

Zojuist heeft Koen van Gendt, aardappelteler uit Bemmel, een taart in ontvangst genomen ter gelegenheid van ‘Thank a Farmer Day’, de dag die vandaag wereldwijd gevierd wordt om aandacht te vragen voor de belangrijke rol die boeren spelen in de productie van ons voedsel.

Lees verder
Royal Cosun realiseert CO2-reductie van 5,1 miljoen kg per jaar met groenfinanciering BNP Paribas

12 oktober 2021

Royal Cosun, een internationale toonaangevende agrarische coöperatie, heeft een 10-jarig leasecontract getekend met BNP Paribas Leasing Solutions voor de financiering van ruim 28.000 zonnepanelen gelegen op het Cosun Solar Park in Puttershoek.

Lees verder
Doe mee aan de internetconsultatie nitraatrichtlijn!

03 oktober 2021

Minister Schouten heeft onlangs in het debat met de Kamer op 15 september specifiek aangegeven uit te zien naar de reacties op de internetconsultatie, en deze te willen betrekken bij de verdere ontwikkeling van het7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Daarom roept Cosun haar telers op om mee te doen! Laat je stem horen, samen sterk voor aansluiting bij de boerenpraktijk!

Lees verder
Vanuit Groeikracht kunnen we samen blijven groeien

08 juni 2021

De afgelopen jaren is binnen diverse onderdelen binnen onze organisatie toenemende aandacht geweest voor de toekomstbestendigheid van de teelt. In gesprekken met telers en onze collega’s bij andere Cosun bedrijven, ervaren we dat er gewasoverstijgende thema’s zijn, die het rendement, het imago en duurzaamheid van de teelt raken. Om onze slagkracht te vergroten en de toekomstbestendigheid van de teelt te verbeteren, slaan akkerbouwers samen met Cosun bedrijven en externe partners de handen ineen in ‘Groeikracht’.

Lees verder
Cosun jaarverslag 2020

23 april 2021

Op 11 februari jl. zijn de voorlopige resultaten 2020 bekendgemaakt. Met de publicatie van het jaarverslag 2020 worden de definitieve resultaten gepresenteerd.

Lees verder
Cosun: Licht hoger resultaat in uitdagend jaar

11 februari 2021

Het concernresultaat van Royal Cosun is in 2020 licht hoger geëindigd in vergelijking met 2019.

Lees verder
Nieuwe look & feel Sensus onderstreept de kracht van cichorei

14 januari 2021

Vandaag onthult Sensus een splinternieuwe huisstijl, die symbool staat voor de kracht van planten. “Het nieuwe beeldmerk weerspiegelt de kracht van cichorei en de nieuwe huisstijl benadrukt onze ambitie om de wereld gezonder te maken met inuline”, aldus Iwan Blankers, CEO Sensus.

Lees verder
Hans Meeuwis volgt Albert Markusse op als CEO bij Royal Cosun

14 december 2020

Vandaag kondigt de toonaangevende plant-based agri-food coöperatie Royal Cosun aan voornemens te zijn Hans Meeuwis te benoemen in de functie van Chief Executive Officer (CEO) van Royal Cosun

Lees verder
Thank a Farmer Day: felicitaties en taart voor bietenteler Dennis de Winter

12 oktober 2020

Breda, 12 oktober 2020. Zojuist heeft Dennis de Winter, bietenteler uit Groningen een felicitatie en taart in ontvangst genomen ter gelegenheid van ‘Thank a Farmer Day’, de dag die vandaag wereldwijd gevierd wordt om aandacht te vragen voor de voedselproducenten van Nederland.

Lees verder