Header image

Cosun Research & Development (Cosun R&D)

De industriële verwerking van akker- en tuinbouwgewassen en toepassing in voedingsingrediënten vergt specifieke kennis. Daarvan heeft Cosun veel in huis. Op verzoek van de eigen Cosun-ondernemingen, soms ook op indicatie van of samen met klanten, werkt Cosun Research & Development aan verbetering en vernieuwing van de eigen productieprocessen en de ontwikkeling van innovatieve productconcepten. 
 
Daarnaast is Cosun R&D actief met initiatieven om extra waarde te creëren uit de grondstoffen die de Cosun bedrijven verwerken (biet, aardappel, cichorei, fruit en groenten). Nevenstromen worden gebruikt voor winning van diverse materialen voor toepassingen buiten (vee-)voeding en energieopwekking. Cosun R&D werkt daarbij samen met universiteiten en andere kennisinstellingen in binnen- en buitenland.

Cosun Research & Development is het kennis- en expertiseknooppunt van Cosun op het gebied van productontwikkeling, procestechnologie, analyse en research. Het beschikt daarnaast over een Info Centre en investeert in kennismanagement.
We beschikken over onderzoekslaboratoria, proefopstellingen voor procesanalyses en een eigen 'keuken'. Om een indruk te geven van de activiteiten die daar plaatsvinden, vertellen onze professionals hierover of lees hier.

Ben jij die ambitieuze ervaren of talentvolle R&D-er, die zich binnen een multi-projectomgeving als een vis in het water voelt? Kijk dan voor meer informatie op Werken bij Cosun.nl of Innovaties in de agrarische sector.