Thank a Farmer Day 2021

12 oktober 2021

Thank a Farmer Day 2021

Zojuist heeft Koen van Gendt, aardappelteler uit Bemmel, een taart in ontvangst genomen ter gelegenheid van ‘Thank a Farmer Day’, de dag die vandaag wereldwijd gevierd wordt om aandacht te vragen voor de belangrijke rol die boeren spelen in de productie van ons voedsel.

Een groot ‘dank je wel’ aan alle telers die zich dagelijks inzetten voor de productie van gewassen als aardappelen, bieten en cichorei en daarmee zorgen voor voedselzekerheid. Bovendien investeren onze boeren in innovatieve ontwikkelingen en milieuoplossingen en leveren zij een belangrijke economische bijdrage.

Arwin Bos, lid van de Raad van Beheer en akkerbouwer uit de Haarlemmermeer, zette vandaag alle akkerbouwers in het zonnetje. “Het voedsel bij ons op tafel staat daar alleen dankzij de inzet van alle akkerbouwers die iedere dag met passie, doorzettingsvermogen en hard werken zorgen dat de gewassen worden geproduceerd.” aldus Arwin. Koen van Gendt nam de taart in ontvangst. Koen is de vijfde generatie akkerbouwers op hun boerderij en verbouwt naast aardappelen ook suikerbieten, uien en granen.

Thank a Farmer Day is een initiatief van Boer Bewust en vindt plaats tijdens de Dutch Food Week. Ook dit jaar is Cosun weer partner van DFW, die plaatsvindt van 9 t/m 16 oktober 2021. In deze editie wordt de positieve kracht van ons voedsel in beeld gebracht tijdens allerlei evenementen door het hele land. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten we gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. Thema’s die voor Cosun zeer relevant zijn. Samen met onze telers en collega’s uit onze business groepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, Sensus en SVZ zetten we ons dagelijks in voor onder meer de productie van plantaardig voedsel, voedingsingrediënten en nog veel meer.

Meer lezen over DFW of het programma voor de komende week? https://bit.ly/3mEkJcV

Bekijk de bedankfilm hier:  https://bit.ly/2X1HjDA

 

Terug naar overzicht