Wij zijn Cosun

Een agrifoodcoöperatie met als missie om de potentie van planten optimaal te benutten. Van wortel tot blad. Op de akkers groeit meer dan je verwacht. Hier bouwen we aan een plantaardige en circulaire toekomst. Dat levert waarde op voor onze leden-akkerbouwers en voor de maatschappij. Daarom stellen wij: de toekomst is plant!
De toekomst is plant

De toekomst is plant

Zo benut Cosun de potentie van planten

Planten bieden ongelimiteerde mogelijkheden. Niet alleen voor ons eten, maar ook voor klimaatvriendelijke producten en groene brandstof. Vanuit Cosun’s visie ‘The Plant Positive Way’ bouwen we samen met de telers en collega’s in onze organisatie, aan een plantaardige en circulaire toekomst. Met onze plantaardige oplossingen geven we bite aan de eiwittransitie, helpen we microplastics het huis uit en halen we fossiel uit brandstof. Alles om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Ontdek hoe we dit doen
Zo benut Cosun de potentie van planten

Dit groeit er op de akkers

Op de akkers van onze leden groeien niet alleen gewassen, maar ook vegan ijs en shampoo. Want uit veldbonen halen we eiwitten voor heerlijk ijs en uit suikerbieten winnen we een plantaardige oplossing voor microplastics. Zo benut Cosun de potentie van planten optimaal.

Lees meer over onze oplossingen
Dit groeit er op de akkers

Meer weten over ons? We nodigen je uit om samen met ons de kracht van planten nóg verder te benutten.