Wij zijn Cosun

Een toonaangevende, agrarische coöperatie die al bijna 125 jaar bestaat. Samen met zo’n 8.400 leden hebben wij de missie om de kracht van planten optimaal te benutten. Van wortel tot blad. Op de velden van onze telers groeit meer dan alleen gewassen. Hier bouwen we samen aan plantaardige en circulaire oplossingen voor de huidige en komende generaties. Want wij geloven dat plantaardige alternatieven de toekomst hebben.
De toekomst is plant

De toekomst is plant

Zo geeft Cosun smaak aan de eiwittransitie

Samen met onze telers en collega’s bouwen we aan een plantaardige en circulaire toekomst waarin we voor ons eten, klimaatvriendelijke oplossingen en groene brandstof kunnen vertrouwen op de potentie van planten. Vanuit onze visie ‘The Plant Positive Way’, dragen we met verschillende innovaties bij aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld door het produceren van plantaardige eiwitten voor voedingsmiddelen en dranken. Op deze manier geven we smaak aan de eiwittransitie: de verschuiving in de consumptie van dierlijke eiwitten naar plantaardige alternatieven.

Dit halen we uit onze planten

Planten bieden ongelimiteerde mogelijkheden. Niet alleen voor ons eten, maar ook voor klimaatvriendelijke producten en groene brandstof. Daarom werken we samen met partners uit uiteenlopende branches aan plantaardige alternatieven. Meer informatie over onze oplossingen lees je onder ‘Oplossingen’.

Ontdek onze oplossingen
Dit halen we uit onze planten

Plant-based ingrediënten voor iedere dag

Onze gewassen hebben ieder hun eigen kracht en mogelijkheden. Samen met onze partners verwerken we ze tot concrete, bruikbare oplossingen voor iedere dag. Zo kan koolstof uit suikerbieten gebruikt worden in flessen voor smoothies. Worden eiwitten uit veldbonen gebruikt voor zijdezachte vegan mayonaise en wordt duurzaam zetmeel uit onze aardappelen gebruikt voor het maken van eierdoosjes. Meer hierover lees je in ‘Onze Verhalen’.

Onze verhalen
Plant-based ingrediënten voor iedere dag

Meer weten over ons? We nodigen je uit om samen met ons de kracht van planten nóg verder te benutten.