Nieuws

Cosun Nutrition Center officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding

Cosun Nutrition Center officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding

20 juli 2022
Het Cosun Nutrition Center gaat met ingang van 20 juli 2022 officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.
Green Deal Eiwitrijke Gewassen gelanceerd 

Green Deal Eiwitrijke Gewassen gelanceerd 

14 juli 2022
Vandaag zetten 56 organisaties hun handtekening onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen. Doel van de Green Deal is opschaling van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het maakt de teelt economisch weer aantrekkelijk voor boeren, verhoogt de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten en leidt tot meer duurzame landbouw.
Minister Staghouwer bezoekt Cosun

Minister Staghouwer bezoekt Cosun

30 juni 2022
Minister Henk Staghouwer (LNV) bracht gisteren een bezoek aan Cosun in Dinteloord in het kader van een nadere kennismaking met de Topsector Agri&Food.
Cosun benoemt Thijs Bosch als directeur Cosun Protein

Cosun benoemt Thijs Bosch als directeur Cosun Protein

08 juni 2022
Royal Cosun heeft Thijs Bosch benoemd als directeur van de nieuwe business unit Cosun Protein. Hij treedt op 15 augustus 2022 bij Cosun in dienst. Samen met zijn team wordt Thijs verantwoordelijk voor de ontwikkeling en versnelde groei van plantaardige eiwitten voor food applicaties binnen Cosun.
Cosun neemt deel aan VEMW Wind Consortium

Cosun neemt deel aan VEMW Wind Consortium

23 mei 2022
Cosun wordt samen met 12 andere bedrijven vertegenwoordigd door de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW).
Zittingstermijn voorzitter raad van beheer loopt af juni 2023

Zittingstermijn voorzitter raad van beheer loopt af juni 2023

13 mei 2022
De huidige voorzitter van de raad van beheer, Dirk de Lugt, bereikt in juni 2023 zijn maximaal toegestane statutaire zittingstermijn.
Cosun jaarverslag 2021

Cosun jaarverslag 2021

25 april 2022
Op 10 februari jl. zijn de voorlopige resultaten 2021 bekendgemaakt. Met de publicatie van het jaarverslag 2021 worden de definitieve resultaten gepresenteerd.
Cosun leadpartner Dutch Food Week

Cosun leadpartner Dutch Food Week

19 april 2022
Dit jaar is Cosun leadpartner van Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food dat de positieve kracht van ons voedsel in beeld brengt.
Wijzigingen in raad van toezicht Royal Cosun

Wijzigingen in raad van toezicht Royal Cosun

25 maart 2022
Op 23 maart 2022 heeft Johan van Driel zijn terugtreden als voorzitter en lid van de raad van toezicht van Coöperatie Koninklijke Cosun U.A. per 1 april 2022 bekend gemaakt. Hij deed dit tijdens de vergadering van de Ledenraad. Vice-voorzitter Theo Koekkoek zal tijdelijk de taken van voorzitter waarnemen.
Herstel in volume- en prijsontwikkeling en nieuwe strategie goede basis richting 2025

Herstel in volume- en prijsontwikkeling en nieuwe strategie goede basis richting 2025

10 februari 2022
Royal Cosun presenteert voorlopige jaarcijfers 2021.
Cosun en JINC werken samen aan betere kansen op de arbeidsmarkt

Cosun en JINC werken samen aan betere kansen op de arbeidsmarkt

08 februari 2022
Vanaf deze week is Cosun partner van non-profitorganisatie JINC, een organisatie die zich inzet om jongeren aan een goede start op de arbeidsmarkt te helpen. Door zich als partner te verbinden, kan Cosun bijdragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Nederland. Samen met JINC laat Cosun Bredase jongeren kennismaken met de voedselketen en verschillende functies binnen het bedrijf.
Nieuw: Plantaardig eiwit isolaat met neutrale smaak

Nieuw: Plantaardig eiwit isolaat met neutrale smaak

23 november 2021
Op de FIE beurs in Frankfurt (30 november t/m 2 december 2021) introduceert Cosun, in lijn met de nieuwe strategie, een veelbelovend, nieuw product: Een eiwit isolaat uit de Fava boon. Het wordt klimaatvriendelijk geproduceerd, met een unieke combinatie van eigenschappen, waaronder een neutrale smaak, hoge oplosbaarheid en goede voedingswaarde. "Fava eiwit isolaat biedt het eiwitgehalte en de functionaliteit die nodig zijn om een hoogwaardig consumentenproduct te creëren."

Media contact

Frank van Ooijen
Frank van Ooijen
Director Corporate Communication
Eveline van Wijmen
Eveline van Wijmen
Manager Media & Content