Plantaardige oplossingen

Dagelijks stoppen al onze telers, partners en Cosun-werknemers hun kennis en passie in hun werk. Dat resulteert in een enorme opbrengst aan plantaardige producten waar talloze mensen en bedrijven van profiteren.
Plantaardige oplossingen
Voeding
Voeding

Voeding

We houden allemaal van genieten aan tafel. Cosun maakt van oudsher producten uit agrarische gewassen, zoals aardappel en suikerbiet. Van frietjes tot stroop voor op de pannenkoek. Omdat steeds meer mensen zoeken naar een gezonde balans, ontwikkelen we ook lekkere en gezonde alternatieven die bijdragen aan een gevarieerd voedingspatroon. Rösti voor in de airfryer bijvoorbeeld, of gezondere muffins. Met onze producten verbinden we mensen, culturen en smaken over de hele wereld.

Voedingsingrediënten
Voedingsingrediënten

Voedingsingrediënten

Wij halen functionele ingrediënten uit agrarische gewassen. Plantaardige eiwitten bijvoorbeeld, die dierlijke eiwitten kunnen vervangen. Terwijl bij gebruik in roomijs bijvoorbeeld ook de smaak en textuur behouden blijft. Bij de productie van energierepen worden inulinevezels gebruikt als vervangend product voor suiker en vet. Deze ingrediënten hebben een positief effect op de gezondheid. Zo leveren de voedingsingrediënten die wij maken een belangrijke bijdrage aan een duurzame leefstijl.

Biobased ingrediënten
Biobased ingrediënten

Biobased ingrediënten

Planten zitten vol ingrediënten met functionele eigenschappen. Ingrediënten uit suikerbieten, cichoreiwortels en aardappelen kunnen bijvoorbeeld verdikken, stabiliseren, verzachten of hydrateren. Deze eigenschappen zijn ook heel functioneel in de non-food industrie. En van honderd procent plantaardige oorsprong, biologisch afbreekbaar en veilig voor mens en natuur. Plantaardige grondstoffen zijn een circulaire en duurzame basis voor toepassing in bijvoorbeeld huishoudelijke reinigingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten en shampoo.

Diervoeding
Diervoeding

Diervoeding

Bij de productie van levensmiddelen ontstaan zijstromen die als grondstoffen dienen voor voedzaam en gezond veevoer. We leveren plantaardige ingrediënten voor hoogwaardig honden- en kattenvoer, van vegan brokken tot gedroogde groenten. Consumenten vragen om voeding voor katten, honden en andere huisdieren met minder dierlijke ingrediënten. Dat is gunstig voor de ecologische voetafdruk. En zo verspillen we niks, maar benutten we juist alle productstromen die onze gewassen opleveren.

Groene energie
Groene energie

Groene energie

Na het verwerken van onze gewassen blijft biomassa over. In de biovergister maken we hiervan groen gas. Dankzij dit circulaire proces gaat er niets van onze gewassen verloren. Cosun is inmiddels de grootste groen gas producent van Nederland. We investeren ook in andere hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Zo dragen we bij aan de energietransitie en het verminderen van klimaatverandering.

We werken intensief samen om de potentie van planten optimaal te benutten