Gezonde leefstijl

“Goed in balans door lekker en goed eten en meer bewegen.”

Plantaardige voeding voor sporters

Gezondheid en bewust genieten

Met onze plantaardige producten dragen we bij aan een duurzame leefstijl waarbij gezondheid en genieten in balans zijn. Een verschuiving richting een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon past bij de huidige tijdgeest en is beter voor milieu en klimaat. Ook de overstap van fossiele grondstoffen naar plantaardige grondstoffen, ter vervanging van bijvoorbeeld bepaalde chemicaliën en plastics, hoort bij een duurzame leefstijl.

Happy people, healthy earth

Het Cosun Nutrition Center doet onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en duurzaamheid. Zo kijken we hoe we de vraag naar een toekomstgerichte leefstijl kunnen beantwoorden met onze plantaardige voedingsmiddelen en ingrediënten. Het uiteindelijke doel: happy people, healthy earth!

Samen vooruit

Samen werken we aan de groene leefstijl van morgen. Dat doen we met onze telers op de akkers, met onze business en kennispartners in ons innovatie-ecosysteem en natuurlijk samen met onze klanten. Vanuit onze strategie Unlock 25 doen we wetenschappelijk en praktisch onderzoek naar hoe we de volledige potentie van de plant kunnen benutten. Zo verduurzamen we bijvoorbeeld producten als shampoo door microplastics te vervangen door functionele ingrediënten uit suikerbieten en maken we gezondere muffins met inuline uit cichorei.

Naast een gezonde leefstijl draagt Cosun met haar plantaardige oplossingen ook bij aan de
eiwittransitie, het klimaat en circulariteit.

Lees hier hoe we dit doen

HappySoaps: Samenwerken aan duurzame en plasticvrije verzorging
Producten voor je persoonlijke verzorging of het huishouden, zoals haarverzorging, zeep en wasmiddel, doen hun werk dankzij functionele ingrediënten. Deze stoffen, die bijvoorbeeld voor een betere doorkambaarheid van het haar zorgen, worden veelal geproduceerd in de petrochemische industrie, met microplastics als gevolg. Cosun Biobased Experts zet zich in om deze producten te vervangen door betere alternatieven op plantaardige basis. Eén van de innovaties van Biobased Experts, QUATIN®, heeft de weg gevonden naar producten van het merk HappySoaps. HappySoaps maakt plastic- en watervrije cosmetica. We spraken Sam van den Berg, Business Development Manager bij Cosun Biobased Experts, en Sabine Vishnudatt, Productontwikkelaar voor HappySoaps vanuit Solid Matters B.V., over microplastics, soap bars en de samenwerking tussen Biobased Experts en HappySoaps.
HappySoaps: Samenwerken aan duurzame en plasticvrije verzorging
Een plantaardig alternatief voor kaas, van Hollandse bodem
Aardappelen en kaas: twee iconen van onze Nederlandse eetcultuur. Aviko Rixona’s nieuwste innovatie Potato Cheezz weet ze op unieke wijze te combineren door van aardappel een plantaardig alternatief voor kaas te maken. Compleet met het juiste smeltgedrag en mondgevoel. We gingen met Gerbert Dijkgraaf, Business Development Manager bij Aviko Rixona, in gesprek over dit vernieuwende concept.
Een plantaardig alternatief voor kaas, van Hollandse bodem
Fascinating: Nieuwe eiwitgewassen laten aansluiten op de behoefte van de mens 
Meestal wordt er naar voedselketens gekeken van boer tot bord of grond tot mond. Fascinating draait dit om: vanuit de behoefte van de mens worden plantaardige voedingsmiddelen ontwikkeld en gewassen geselecteerd die passen binnen een duurzaam en gebalanceerd voedingspatroon. In dit vierde artikel in de reeks over Fascinating kijken we vanuit een nutritioneel oogpunt naar de ontwikkeling van nieuwe eiwitgewassen en toepassingen hiervan. Harm van Baar (manager voeding en gezondheid) en Andries Olie (senior manager voeding, gezondheid en duurzaamheid) van het Cosun Nutrition Center nemen ons mee in de rol van het Cosun Nutrition Center binnen Fascinating. 
Fascinating: Nieuwe eiwitgewassen laten aansluiten op de behoefte van de mens 
Fidesse® maakt de plantaardige transitie smaakvoller 
Vleesvervangers zijn here to stay, en de biet biedt een kans om deze ontwikkeling een stuk smaakvoller te maken. Uit bietenpulp, een waardevolle grondstof die vrijkomt bij de productie van suiker, ontwikkelde Cosun Beet Company Fidesse®: een vezelrijk ingrediënt dat plantaardige producten een aangename structuur en sappigheid geeft. Wij spraken twee leden van het Fidesse team, Fabian Griens (Technical Support Specialist) en Ralph van Hooijdonk (Business Development Manager) over deze nieuwe innovatie.  
Fidesse® maakt de plantaardige transitie smaakvoller 
Plantaardige voeding voor ouderen: hoe vind je de juiste balans?
In de toekomst zullen we onze eiwitten steeds meer uit plantaardige bronnen in plaats van dierlijke bronnen halen. Wat betekent deze eiwittransitie voor het voedingspatroon van ouderen? Naarmate we ouder worden, verandert namelijk de manier waarop ons lichaam eiwit verwerkt. In een webinar van Cosun Nutrition Center op 14 december gaven Dr. Jorn Trommelen en Dr. Ir. Pol Grootswagers uitleg over hoe ouderen de juiste eiwitbalans kunnen vinden binnen een plantaardig dieet.
Plantaardige voeding voor ouderen: hoe vind je de juiste balans?
Plantaardige voeding voor sporters: waar moet je op letten?
Plantaardige voeding voor sporters: waar moet je op letten?
Kennis over de plantaardige voeding van morgen
Gezond en duurzaam eten is voor veel mensen een belangrijk thema. De rol van plantaardige voeding en plantaardig eiwitten wordt daarin steeds groter. Maar welk effect heeft dit op je gezondheid? En hoe passen plantaardige producten precies in een duurzaam voedingspatroon?
Kennis over de plantaardige voeding van morgen
Gezondere muffins
Gezond en natuurlijk eten is in trek. En niet voor niets. Bepaalde plantaardige ingrediënten helpen nog eens extra om gezond te leven.
Gezondere muffins