Duurzame innovatie

Cosun wil toonaangevend zijn in plantaardige innovatie die bijdraagt aan een duurzame wereld. We werken steeds meer en intensiever samen met externe partijen om deze ambitie te realiseren.

We bouwen een innovatie-ecosysteem met onze businessgroepen, klanten, kennisinstituten en andere partijen die voor vernieuwing zorgen; van startups tot investeringsfondsen. Ook stimuleren en faciliteren we innovatie door investeringen te doen en challenges uit te schrijven. Samen kunnen we door middel van effectieve kruisbestuiving en co-creatie, in- en extern, ideeën sneller verwezenlijken.

Duurzame innovatie

Cosun innovation center

In ons goed uitgeruste onderzoekscentrum, het Cosun innovation center, werkt een team van experts aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van food en non-food.

Cosun innovation center

Innovatieve samenwerking in de hele keten

We hebben hier de ruimte en de apparatuur om alle stappen in het onderzoeksproces te faciliteren. Zo kunnen we in de gehele keten innovaties toepassen. Van onderzoek op het gebied van de teelt van gewassen, applicatieonderzoek en sensorische testen van nieuwe producten, tot opschaling in onze pilotlocatie en procesoptimalisaties van de productieomgeving.

Ook staan onze deuren wijd open voor innovatieve samenwerking. Het Cosun innovation center is een plek waar startups, scale-ups en kennisinstellingen die net als wij geloven in een plantaardige toekomst kunnen samenwerken.

Drone tour door het Cosun innovation center
https://youtu.be/TcJ8UJdsYks
Onze innovaties moeten resulteren in slimme, plantaardige oplossingen en producten voor huidige en toekomstige generaties”

Innovatie-ecosysteem

Om effectief en snel te kunnen innoveren, bouwen we aan een innovatie-ecosysteem. Dat doen we onder andere samen met onze businessgroepen, (potentiële) klanten, kennisinstituten en investeerders. Dit levert synergie op in het ontwikkelproces en vergroot de kans op succes.

Innovatie-ecosysteem

Samen komen we altijd verder! Heb jij innovatieve ideeën voor plantaardige oplossingen die bijdragen aan een duurzame wereld?

Broedplaatsen voor innovatie

In ons streven naar meer en betere plantaardige oplossingen zijn we altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen en (jong) talent. Voorbeelden hiervan zijn:

Inicio

Vlakbij het Cosun innovation center staat Inicio, dat speciaal ontworpen is als locatie voor kleinschalige productie en het testen en opschalen van nieuwe productieprocessen. Hier werken we bijvoorbeeld samen met partners aan een opschaling van de productie van plantaardige eiwitingrediënten.

Cosun Venturing

Om het vliegwieleffect te versterken, participeren we in Icos Capital. Dit durfkapitaalfonds investeert in startups en scale-ups in onder meer agrofood. Ook zijn we corporate partner van de stichting Startlife. Deze Wageningse stichting ondersteunt jonge ondernemers in agrofood bij het opzetten van hun bedrijf. Zo ontdekken we in een vroeg stadium frisse ideeën van startups.

Challenges

Cosun participeert (pro-)actief in diverse ‘challenges’ om zo met studenten, startups, scale-ups en andere professionals te werken aan het oplossen van innovatievraagstukken.

Broedplaatsen voor innovatie
In het Cosun innovation center werken we elke dag aan de uitdagingen van morgen”
Arno Pouls
General Manager Cosun R&D