Onze strategie

The Plant Positive Way is onze visie voor de toekomst. Dit betekent dat wij alles uit de plant willen halen om slimme, duurzame oplossingen te creëren voor huidige en toekomstige generaties. Onze strategie Unlock 25 beschrijft hoe we dit willen bereiken.

Focus op een duurzame toekomst

Door onze gewassen optimaal te benutten voegen we waarde toe voor onze leden, klanten, partners en de maatschappij. We richten ons daarbij op drie strategische prioriteiten en vier kerngebieden. Dit geeft focus aan onze activiteiten en zorgt ervoor dat we toekomstbestendig groeien binnen de gebieden die ons de meeste kansen bieden. Om onze ambities te bereiken zijn onze mensen, innovaties & samenwerkingen en communicatie essentieel.

Drie strategische prioriteiten

Resultaat

Resultaat

Resultaatverbetering op de korte en middellange termijn

Focus op groei

Focus op groei

Winstgevende groei in vier kerngebieden

Duurzame keten

Duurzame keten

Een toekomstbestendige, duurzame keten

Vier kerngebieden

Vier kerngebieden

Suikerbieten

We verwaarden de suikerbiet optimaal om maximale waarde toe te voegen.

Aardappels

We blijven groeien in aardappelproducten in Europa en China.

Ingrediënten duurzame leefstijl

We spelen in op de stijgende vraag naar groene, gezondheidsbevorderende ingrediënten, zoals plantaardige eiwitten, voedingsvezels en biobased grondstoffen.

Co-producten

De verwerking van onze co-producten is de motor onder onze ambitie om circulair te produceren. Co-producten zijn een aanvullende circulaire bron van vezels, eiwitten en biobased ingrediënten.

Zo werken we aan een toekomstbestendige, duurzame keten

Met initiatieven als Groeikracht en een omvangrijk CO2-reductieprogramma werken we over de volle breedte aan een toekomstbestendige, duurzame keten. Dit alles met als doel om waarde te creëren voor onze leden, klanten en andere stakeholders. En om een zo positief mogelijke maatschappelijke impact op de lange termijn te bewerkstelligen. Iedere dag zetten ruim 4.200 medewerkers, 8.100 leden, telers en vele Cosun-partners zich met veel energie, kennis en passie in voor dit gezamenlijke doel.
Zo werken we aan een toekomstbestendige, duurzame keten

Onze strategie: Unlock 25

The Plant Positive Way

We staan voor grote maatschappelijke opgaven, en er staat veel op het spel voor de toekomst van de mens en die van onze aarde.

Samen ontsluiten we de volledige potentie van planten om op een duurzame manier slimme, plantaardige oplossingen te creëren voor huidige en toekomstige generaties.

Bekijk onze strategievideo
https://youtu.be/-269itsDkx4