Onze verhalen

Kies je thema
Gezonde leefstijl

Genieten en gezondheid

Met onze plantaardige producten dragen we bij aan een duurzame leefstijl, waarbij genieten en gezondheid in balans zijn. Een verschuiving richting een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon past bij de huidige tijdgeest en is beter voor milieu en klimaat. Ook de overstap van fossiele grondstoffen naar duurzame materialen, ter vervanging van bijvoorbeeld bepaalde chemicaliën en plastic, hoort bij een duurzame leefstijl. Lees hoe we dat doen in onze verhalen:
Lees meer
Scroll voor meer verhalen
Eiwittransitie

Focus op plantaardig eiwit

Meer plantaardig eiwit consumeren is duurzamer, draagt bij aan een gebalanceerd voedingspatroon en is een van de oplossingen om de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden. Met al haar kennis over innovatie op het gebied van plantaardige voeding wil Cosun de eiwittransitie versnellen. Lees hoe we dat doen in onze verhalen:
Lees meer
Scroll voor meer verhalen
Klimaat

Op naar een klimaatneutrale samenleving

Biobased grondstoffen helpen ons op weg naar een klimaatneutrale samenleving. Uit onze gewassen halen we ingrediënten die chemische stoffen uit aardolie vervangen, bijvoorbeeld in cosmetica, producten voor persoonlijke verzorging zoals shampoo en douchegel en huishoudelijke producten. Uit onze reststromen maken we onder meer diervoeding en groene energie. Lees hoe we dat doen in onze verhalen:
Lees meer
Scroll voor meer verhalen
Circulariteit

De hele plant heeft waarde

Circulariteit – het sluiten van kringlopen en daarmee afval voorkomen – is een van de leidende principes in alles wat we doen. Samen werken we aan het maximaal tot waarde brengen van onze gewassen. We gebruiken elk deel van de plant en winnen ingrediënten en energie terug uit onze reststromen. Lees hoe we dat doen in onze verhalen:
Lees meer
Scroll voor meer verhalen
Cosun 125 jaar

Cosun viert 125-jarig jubileum

Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers.