Cosun benoemt Chris Deen tot CEO Aviko

06 september 2019
Royal Cosun is voornemens Chris Deen (52) met ingang van 15 januari 2020 te benoemen als CEO van Aviko en lid van de concerndirectie van Cosun.

Chris heeft een uitstekende staat van dienst in algemeen management in Food Service, voedingsingrediënten en retail. Eerder was hij CEO van Bakkersland, marktleider in Nederland in vers brood, gebak en ‘in-store’ afbakbrood. Daarvoor was hij actief in diverse posities binnen Sara Lee International, waaronder die van General Manager Food Service Iberia. Op dit moment is hij als directeur actief voor Euroma, een Europese speler op het vlak van kruiden, specerijen en sauzen. Eén van zijn verantwoordelijkheden daarbij is de integratie van Intertaste (in het recente verleden overgenomen door Euroma).

Chris heeft als opdracht de succesvolle groeistrategie van Aviko voort te zetten en uit te bouwen, de posities uit te bouwen en de Aviko organisatie verder te integreren. Als CEO Aviko wordt Chris lid van de concerndirectie van Cosun. Hij rapporteert aan Albert Markusse, voorzitter van de concerndirectie. Aan de OR van Aviko is gevraagd te adviseren over de voorgenomen benoeming. Intussen is Chris gestart aan een intensief kennismakingsprogramma. Wij wensen Chris Deen veel succes toe in zijn nieuwe rol.

Wij danken Ton Christiaanse voor zijn grote bijdrage als interim CEO de afgelopen 12 maanden. Met zijn team heeft hij Aviko naar een recordresultaat geleid. Ook is er hard gewerkt aan versterking van de organisatie en is de grote investering in Poperinge (nieuw te bouwen frietfabriek) onder zijn leiding voorbereid.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344