Header image

Royal Cosun is een agro-industriële coöperatie. De ambitie is de plantaardige grondstof optimaal te benutten; dat is goed voor het milieu, rendement en beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. We maken ingrediënten voor voeding, non-food en de chemie.

NIEUWS

‘Wat eten we’ thema van de DFW 2019

23 september 2019 - Van 5 tot en met 16 oktober krijgt heel Nederland, van stad tot platteland, de kans om meer te leren over lekker, veilig en gezond voedsel. Royal Cosun vindt het belangrijk dat kennis over de productie van ons voedsel wordt gedeeld, daarom zijn wij partner van de Dutch Food Week. Lees meer.

Aviko investeert in nieuwe fabriek Poperinge

12 september 2019 - Aviko, één van Europa’s grootste producenten van verse, diepgevroren, gedroogde en specialty aard-appelproducten, kondigt een grootschalige investering aan in productiecapaciteit, in Poperinge in België. Deze aankondiging volgt op de verkregen investeringsgoedkeuring door Royal Cosun, het moederbedrijf van Aviko. De investering betreft de bouw van een volledig nieuw productiebedrijf voor diepgevroren frites en aardappelvlokken voor markten in West Europa, Azië en Zuid-Amerika. Lees meer.

Toetreding tot JoinData

2 juli 2019 - Cosun en Avebe zijn op 1 juli 2019 definitief toegetreden als lid van JoinData. Hiermee breidt de Wageningse datacoöperatie haar ledenbestand uit richting de akkerbouwsector. Een veilige datasnelweg voor akkerbouwers is nu binnen handbereik. Lees meer.