Header image

Royal Cosun is een agro-industriële coöperatie. De ambitie is de plantaardige grondstof optimaal te benutten; dat is goed voor het milieu, rendement en beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. We maken ingrediënten voor voeding, non-food en de chemie.

NIEUWS

Aviko investeert in nieuwe fabriek Poperinge

12 september 2019 - Aviko, één van Europa’s grootste producenten van verse, diepgevroren, gedroogde en specialty aard-appelproducten, kondigt een grootschalige investering aan in productiecapaciteit, in Poperinge in België. Deze aankondiging volgt op de verkregen investeringsgoedkeuring door Royal Cosun, het moederbedrijf van Aviko. De investering betreft de bouw van een volledig nieuw productiebedrijf voor diepgevroren frites en aardappelvlokken voor markten in West Europa, Azië en Zuid-Amerika. Lees meer.

Toetreding tot JoinData

2 juli 2019 - Cosun en Avebe zijn op 1 juli 2019 definitief toegetreden als lid van JoinData. Hiermee breidt de Wageningse datacoöperatie haar ledenbestand uit richting de akkerbouwsector. Een veilige datasnelweg voor akkerbouwers is nu binnen handbereik. Lees meer.

Cosun jaarverslag 2018

24 april 2019 - Het financieel jaarverslag 2018 van Royal Cosun is beschikbaar in PDF-formaat. Op 14 februari jl. zijn de voorlopige resultaten 2018 bekendgemaakt. Met de publicatie van het jaarverslag 2018 worden de definitieve resultaten gepresenteerd. Er zijn geen significante verschillen tussen de cijfers zoals in februari naar buiten gebracht en de cijfers in het vastgestelde jaarverslag 2018. Lees meer.