Albert Markusse, CEO Cosun, kondigt vertrek aan per 1 juni 2021

10 september 2020
Vandaag heeft Albert Markusse aangekondigd per 1 juni 2021 te stoppen in zijn rol als CEO bij Cosun.

Albert Markusse is sinds 2007 werkzaam bij Cosun. Eerst als CEO van het toenmalige Suiker Unie en sinds 2017 in zijn huidige functie als CEO van Cosun.

Vanaf 2007 heeft hij het suikerbedrijf van Cosun effectief voorbereid op de afschaffing van de suikermarktordening door succesvolle integratie van CSM Suiker en de daaropvolgende grote investeringen in de suikerfabrieken in Nederland en Duitsland. Ook nadat Cosun in 2017 in ander vaarwater terecht kwam, is Albert Markusse instrumenteel geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe toekomstvisie voor Cosun en de belangrijke stappen voor de verdere groei van het concern door grote investeringen bij Aviko (Poperinge, China en Rixona) en bij Duynie Group (petfood fabriek in Cuijk). De opening van het Cosun innovation center heeft de basis gelegd voor toekomstige groei door innovatie.

Albert Markusse heeft aangegeven een betere privé-werkbalans na te streven om meer aandacht te kunnen besteden aan andere activiteiten waaronder zijn gezin en maatschappelijke doelen.

Tot eind mei 2021 zal hij zich richten op het uitvoeren van de vorig jaar ingezette strategie. De zoektocht naar een opvolger is opgestart.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344