Cosun benoemt Thijs Bosch als directeur Cosun Protein

08 juni 2022
Royal Cosun heeft Thijs Bosch benoemd als directeur van de nieuwe business unit Cosun Protein. Hij treedt op 15 augustus 2022 bij Cosun in dienst. Samen met zijn team wordt Thijs verantwoordelijk voor de ontwikkeling en versnelde groei van plantaardige eiwitten voor food applicaties binnen Cosun.

Thijs Bosch is sinds 2010 werkzaam geweest in verschillende functies bij het zuivelconcern Fonterra in Europa en was verantwoordelijk voor het opstarten en doorontwikkelen van nieuwe activiteiten op het gebied van zuivel en melkeiwitten. Zijn laatste functie bij Fonterra was die van managing director Europa.

Zijn ruime ervaring in de markten voor voedingsmiddeleningrediënten en proteïnes – zowel op het gebied van strategieontwikkeling, commercie en operationeel management – sluit naadloos aan op de strategische ambitie van Cosun om te groeien in de markt voor plantaardige eiwitten. Cosun Protein wil een nieuwe generatie van plantaardige eiwitten ontwikkelen met topkwaliteit op  het gebied van smaak, puurheid, oplosbaarheid in emulsies en andere functionaliteiten. De recente introductie van eiwit-isolaat uit de fava of veldbonen bijvoorbeeld, heeft uitgewezen dat het een optimaal functioneel ingrediënt  is voor zuivelvervangers, vegan ijs en dressings.

In februari heeft Cosun haar nieuwe strategie Unlock 25 bekendgemaakt die voorziet in de ontsluiting van de volle potentie van planten tot waardevolle plantaardige oplossingen (‘The Plant Positive Way’). Winstgevende groei in plantaardige eiwitten, voedingsvezels  en biobased grondstoffen moeten bijdragen aan de transitie in de Cosun portfolio naar klimaatvriendelijke (‘groene’) en gezondheidsbevorderende alternatieven.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344