Cosun is leadpartner bij Dutch Food Week

13 oktober 2022
Tijdens de Dutch Food Week (DFW), van 8 tot 15 oktober, laat de agri-foodsector zich van haar beste kant zien. De DFW, georganiseerd door de Topsector Agri&Food, brengt boeren, tuinders, ondernemers, leveranciers, retail, overheid en wetenschappers in gesprek over de rol van ons voedsel. Dit jaar stelt DFW de centrale vraag: ‘Wat eten we?’.

Cosun leadpartner
Voeding, voedselproductie en innovatie staan centraal tijdens de Dutch Food Week. Het zijn thema’s die Cosun hoog in het vaandel houdt. Dit jaar treedt Cosun daarom op als leadpartner van het Dutch Food Week. Tijdens verschillende evenementen gaat Cosun de dialoog aan over innovatieve oplossingen en mogelijke toepassingen van de aardappel, suikerbiet en cichoreiwortel. De coöperatie geeft zo een inkijkje in haar activiteiten rondom duurzaam en gezond voedsel.

Met de Aviko foodtruck bij Voorproeven op de Markt!
Afgelopen vrijdag trapte Dutch Food Week af met ‘Voorproeven op de Markt!’ in het centrum van Den Bosch. Tijdens dit evenement kwamen burgers op interactieve wijze in contact met de voedselproducerende wereld door onder meer presentaties, demonstraties en proeverijen bij te wonen.

Onder het genot van de heerlijke gerechten uit de foodtruck van Aviko, zoals een burger met röstibodem en friet met vegetarische gele curry, werd het gesprek aangegaan met boeren, burgers en ondernemers. Een smaakmakend succes!

Verder deze week

Zaterdag zal er een tour plaatsvinden op een landbouwbedrijf in Almkerk, waarbij telers vertellen over hun bedrijf en hun uitdagingen. Ook zal Mike Vermeer, Senior Innovation Manager bij Cosun, iets vertellen over de innovatieve toepassingen van aardappelen, suikerbieten en cichorei. Er komen zo’n 40 genodigden, waaronder gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Brabant, Elies Lemkes-Straver. Het wordt een interactieve sessie waarin de discussie niet wordt geschuwd!

Bekijk het volledige programma van Dutch Food Week hier.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344