Cosun leadpartner Dutch Food Week 2023

03 februari 2023
Dutch Food Week is dé nationale week waarin we aandacht besteden aan ons voedsel. Ook in 2023 is Cosun leadpartner van dit landelijke event. Tijdens Dutch Food Week, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers, leveranciers, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.

Voeding, voedselproductie en innovatie staan centraal tijdens deze week. Deze thema’s sluiten goed aan bij Cosun en haar strategie: het produceren van voeding en voedingsingrediënten en hierin continu blijven innoveren. Als partner geven wij een inkijkje in onze activiteiten van grond tot mond én dragen we bij aan dialoog over complexere thema’s zoals de footprint van ons voedsel.

Dutch Food Week 2022
Ook in 2022 was Cosun leadpartner van Dutch Food Week. Op de markt in Den Bosch vormden burgers met röstibodem en friet met vegetarische gele curry uit de Aviko Foodtruck de basis voor een goed gesprek tussen de bezoekers, onze telers en collega’s. Later die week ontvingen we bij een van onze telers in Almkerk een delegatie op uitnodiging van Gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Brabant, Elies Lemkes-Straver. Tijdens deze innovatietour leerde deze groep over het bedrijf en de uitdagingen waar telers voor staan. Hier sprak Mike Vermeer, Senior Innovation Manager bij Cosun, over de innovatieve toepassingen van aardappelen, suikerbieten en cichorei.

We kijken er ook dit jaar weer naar uit om samen met onze telers en partners te laten zien hoe we samen werken aan de productie en ontwikkeling van ons voedsel. Dutch Food Week vindt plaats van 7 t/m 14 oktober 2023 en is een initiatief van Topsector Agri&Food.

Meer weten? Ga naar www.dutchfoodweek.nl

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344