Royal Cosun investeert in PeakBridge Growth II fonds

18 januari 2024
Royal Cosun heeft de investering in het PeakBridge Growth II fonds afgerond. PeakBridge is een toonaangevend wereldwijd impactfonds in de agrifoodtech, dat zich richt op schaalbare, gepatenteerde en duurzame technologieën die grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en voeding in agrifoodketens aanpakt.

Met deze investering wil Cosun haar netwerk en aanwezigheid in de agrifoodtech verder versterken. Door te investeren in relevante investeringsfondsen en start-ups/scale-ups kan Cosun haar ambitie waarmaken om een significante groei te genereren in groene en gezondheids-bevorderende ingrediënten. 

Maaike van den Maagdenberg, directeur Corporate Development bij Cosun: “Deze investering is volledig in lijn met de groei- en transformatieagenda van Cosun. Om onze lange termijn winstgevende groeistrategie in plantaardige ingrediënten te versnellen, is het onze ambitie om te investeren in veelbelovende nieuwe ondernemingen die goed passen bij onze strategie. Wij bieden hen ondersteuning door middel van onze kennis en expertise, om zo duurzame voeding en biobased ingrediënten te creëren voor toekomstige generaties. De samenwerking met PeakBridge is een uitstekende aanvulling op onze huidige directe- en fondsinvesteringen.” 

Erich Sieber, PeakBridge Founding General Partner: “Bij PeakBridge investeren we in de mensen, technologiën en processen die vorm zullen geven aan duurzamere voedselsystemen – en tegelijkertijd rendement opleveren voor onze investeerders. Als vooraanstaand strategisch bedrijf in de agrofoodsector, weerspiegelt de investering van Cosun in het PeakBridge Growth II fonds onze toewijding op die missie, met een focus op innovatieve en schaalbare B2B-bedrijven. Van het sneller en slimmer opschalen, tot het bieden van ondersteuning in business development en partnerships. Samen kunnen we nieuwe kansen creëren voor de bedrijven die vooroplopen in het creëren van een duurzame toekomst.” 

Over PeakBridge 

PeakBridge is een toonaangevend wereldwijd impactfonds in de agrifoodtech sector. PeakBridge richt zich op schaalbare en duurzame start-ups en scale-ups met gepantenteerde technologieën die grote uitdagingen op op het gebied van duurzaamheid en voeding in agrifoodketens aanpakt. PeakBridge investeert in en werkt samen met ondernemers die de bedenkers zijn van de voedselinnovatie en technologie die nodig is om mensen op de meest duurzame en efficiënte manier te voeden. PeakBridge investeert in en ondersteunt de groei van start-ups met een focus op de belangrijkste gebieden van ingrediënteninnovaties, alternatieve eiwittechnologieën, digitalisering, voeding en gezondheid en nieuwe landbouwsystemen. PeakBridge is kernlid van EIT Food en partner van Edmond de Rothschild Private Equity. 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met 

Royal Cosun 
Guido van Alphen, Director Corporate Communications & Public Affairs
T: +31 76 5303344
E: corporate.communication@cosun.com 

PeakBridge
Nurit Ben, Head of Communications
T: +972 54 353 8480 / +1 347 973 5837
E: nurit@PeakBridge.vc 

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344