Cosun benoemt Geert-Jan Beijering als Directeur Cosun Biobased

06 april 2023
Royal Cosun heeft Geert-Jan Beijering benoemd als directeur van de nieuwe business unit Cosun Biobased. Geert-Jan treedt op 1 juli 2023 bij Cosun in dienst. Samen met zijn team wordt Geert-Jan verantwoordelijk voor de ontwikkeling en versnelde groei van biobased oplossingen binnen Cosun.

Geert-Jan brengt veel ervaring met zich mee op het gebied van strategie, commercie en productontwikkeling. En heeft veel kennis van de markten voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging.

Zijn ruime ervaring in verschillende managementfuncties bij AkzoNobel en later bij specialty chemicals onderneming Nouryon sluit naadloos aan op de strategische ambitie van Cosun om te groeien in de markt voor biobased oplossingen. Cosun Biobased is al actief in de Home Care en Personal Care en wil deze groei verder versnellen. Ook zullen andere plant-based kansen worden verkend.

In 2022 heeft Cosun haar strategie Unlock 25 bekendgemaakt die voorziet in de ontsluiting van de volle potentie van planten tot waardevolle plantaardige oplossingen (‘The Plant Positive Way’). Winstgevende groei in plantaardige eiwitten, voedingsvezels  en biobased grondstoffen moeten bijdragen aan de beoogde transitie in de Cosun portfolio naar klimaatvriendelijke (‘groene’) en gezondheidsbevorderende alternatieven een gezond verdienvermogen voor haar leden.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344